+ Automobilist met te veel alcohol op belandt in tuin

Geplaatst op 7 november 2009, om 11:41 uur

OENE – Een 30-jarige man uit Epe is vrijdagochtend 6 november met zijn auto in Oene in een tuin beland. Drank is de vermoedelijke oorzaak geweest en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De politie kreeg omstreeks 09.20 uur een melding dat op de Boshoekerweg een auto de tuin in was gereden. Bij komst van de agenten bleek de bestuurder te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 1.5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Jeugdige winkeldieven betrapt

HADERWIJK/ERMELO – Drie jongeren werden vrijdag 6 november betrapt bij een winkeldiefstal. Een 18-jarige uit Harderwijk kreeg hiervoor een boete; twee tieners worden doorverzen naar een preventieproject voor een passende straf.

De 18-jarige werd bij een supermarkt in Harderwijk betrapt toen hij een rol koekjes meenam en niet betaalde. Hij zou een weddenschap met een vriend hebben, dat hij dit kon doen zonder te worden betrapt. Zijn daad werd beloond met een boete.

In Ermelo werden een 14-jarige jongen uit Almere en een 15-jarig vriendje uit Amersfoort betrapt die sterke drank in hun jas verstopten. Een supermarktmedewerker betrapte het duo en ze werden aan de politie overgedragen. Gezien hun leeftijd gaan ze naar een preventieproject voor een passende straf. Hun moeders moesten naar Ermelo komen om hun kind van het politiebureau op te halen.

Elf fietsers zonder licht bekeurd

VEESSEN/PUTTEN – Bij verkeerscontroles in Veessen en Putten zijn vrijdag 6 november 50 bestuurders bekeurd. In Veessen controleerde men naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag op de IJsseldijk.

Bij de controle op de IJsseldijk waar men 30 km per uur moet rijden, bleken 29 bestuurders te hard te rijden. De controle werd in de ochtendspits gehouden en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 64 km per uur.

In Putten controleerde men ’s avonds de fietsers op het voeren van verlichting. Elf fietsers hadden geen verlichting en werden bekeurd.

Burgers houden dieven met flatscreens aan

NUNSPEET – Mannen die midden in de nacht met flatscreens lopen te sjouwen, dat kan niet goed zijn. Dat moeten ook enkele inwoners uit Nunspeet hebben gedacht en zij zagen kans twee ervan aan te houden. De politie zal de attente mannen op gepaste bewijze bedanken.

De politie kreeg zaterdagochtend 7 november omstreeks 05.40 uur een melding dat men in Nunspeet op de Elspeterwegweg enkele mannen met flatscreens had zien lopen. Bij de komst van de politie bleken burgers twee mannen uit Nunspeet (19 en 25 jaar) te hebben aangehouden. Zij waren inderdaad in het bezit van meerdere flatscreens. Het duo werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Het is nog niet bekend waar de flatscreens gestolen zijn en de politie stelt een nader onderzoek in.

Beginnend bestuurder neemt de benen na aanrijding

PUTTEN – Een 20-jarige inwoner uit Putten heeft vrijdag 6 november na een aanrijding in zijn woonplaats de benen genomen. Hij kon enige tijd later worden aangehouden en bleek te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 17.50 uur een melding van een aanrijding op de Gildegoed. Bij een verkeersmanoeuvre waren twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Er was onduidelijkheid over de schuldvraag. Bij de komst van de agenten wilde men de bestuurders op enige afstand van elkaar spreken. Een agent liep met één van de bestuurders naar de politieauto om ook daar een blaastest uit te voeren. Plotseling nam de jongeman de benen en via verschillende prikkeldraadomheiningen zag hij kans om te ontkomen. Aangezien zijn identiteit bekend was, kreeg hij de politie thuis aan de deur. Het bleek dat hij gedronken had en op het politiebureau blies hij 0.4 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole brom- en snorfietsers

HARDERWIJK – De politie in Harderwijk heeft vrijdagavond 6 november een gerichte controle gehouden op het alcoholgebruik door brom- en snorfietsers. Het rijbewijs van een 43-jarige Harderwijker werd ingevorderd omdat hij met 1.8 promille een snorfiets bestuurde.

De controle werd rond middernacht uitgevoerd en er werden vijftien bestuurders gecontroleerd. Eén van hen, een 43-jarige harderwijker bestuurde een snorfiets en had duidelijk teveel gedronken. Op het politiebureau blies hij 1.8 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Te voet kon hij later in de nacht naar huis.