Eigenaar ziet zijn gestolen bestelbus langs komen

Geplaatst op 3 november 2009, om 17:20 uur

HATTEM – De politie heeft op maandagochtend 2 november in Hattem een 56-jarige man uit Apeldoorn en een 40-jarige man uit Eerbeek aangehouden voor diefstal van een bedrijfsbus.

De eigenaar van de bedrijfsbus reed in een andere auto en zag tot zijn verbazing dat zijn bestelbus op een onbekende autotransporter (vrachtwagen) vervoerd werd.  Hij ging direct in de achtervolging en zag kans om de transporter klem te rijden. De gewaarschuwde politie kon de twee inzitenden van de transporter vervolgens aanhouden en insluiten op het politiebureau.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie kreeg rond 10:20 uur de melding van de eigenaar dat hij de dieven van zijn  bus had klemgereden op de Apeldoornseweg in Hattem. Agenten kwamen ter plekke, arresteerden de dieven en brachten hen over naar het politiebureau. De bus bleek vanaf de carpoolplaats aan de A50 onder Hattem gestolen te zijn.
De eigenaar reed in Hattem op de Geldersedijk en zag tot zijn verbazing hoe zijn bestelbus, met vernielde zijruit, vervoerd werd op een transporter en hem tegemoet kwam rijden. Hij vertrouwde het niet, achtervolgde de transporter, waarschuwde de politie en reed de verdachten klem. Tegen de beide verdachten volgt een proces-verbaal.