Politie neemt 15 ton illegaal vuurwerk in beslag

Geplaatst op 6 november 2009, om 14:39 uur

Foto Politie NOGPUTTEN – Het Regionaal Vuurwerkteam van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft samen met de politie Putten op woensdag 4 november 2009 een enorme hoeveelheid illegaal vuurwerk aangetroffen in een schuur in Putten.

Het vuurwerk is in beslag genomen en het onderzoek naar de verdachten wordt voortgezet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij een onderzoek in een schuur in Putten stuitte het Regionaal Vuurwerkteam op een enorme partij vuurwerk. Honderden dozen waren op pallets opgeslagen en uiteindelijk bleek het om ruim 15.000 kilo vuurwerk te gaan. Er werden diverse soorten vuurwerk aangetroffen, waaronder zeer zwaar vuurwerk. Ook werden er verboden nitraten en shells (mortieren) aangetroffen.

Het Vuurwerkteam heeft van de bewoners van het betreffende perceel een verklaring opgenomen. Verder onderzoek wordt ingesteld en aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De aanleiding tot het onderzoek was een melding die bij het Regionaal Vuurwerkteam was beland.

De politie benadrukt dat mensen met informatie over vermoedelijk illegaal vuurwerk kunnen bellen met de plaatselijke politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Dit kan eventueel ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800 – 7000.

foto Politie NOG