+ Veroorzaker schade doorgereden - GelreNieuws.nl

+ Veroorzaker schade doorgereden

Geplaatst op 5 november 2009, om 16:54 uur

PUTTEN – De politie is op zoek naar getuigen en de bestuurder van een aanrijding tussen een grijze Volvo en twee geparkeerde personenauto’s aan de Roosendaalseweg in Putten. Dit gebeurde in de avond van woensdag 4 november.

De politie kreeg omstreeks 23:00 uur de melding dat een grijze Volvo, kenteken onbekend, over de Roosendaalseweg reed, komend uit de richting van de Engweg. De bestuurder van raakte eerst een aan de Roosendaalseweg geparkeerde auto en vervolgens is hij tegen een tweede geparkeerde auto gereden. De bestuurder is zonder te stoppen doorgereden en sloeg later linksaf sloeg, de Bentinckstraat op. Beide personenauto’s liepen door de aanrijding behoorlijke schade op. De politie vraagt getuigen van de aanrijding en de bestuurder van de betreffende Volvo, zich te melden via 0900-8844.

Stijging woninginbraken

VELUWE – De politie doet in verband met een stijging van het aantal woninginbraken op de Veluwe een dringend verzoek aan bewoners om, zeker in de deze donkere dagen, ramen en deuren van woningen altijd af te sluiten en geen waardevolle spullen in het zicht te laten liggen.

De politie tracht door gerichte surveillances het aantal woninginbraken terug te dringen. Daarbij doet zij ook een beroep op de bewoners.

Een veel voorkomende werkwijze bij woninginbraken is het boren van gaatjes in deuren en/of ramen om op deze wijze binnen te komen. Ook kan op deze manier de sleutel die aan de binnenzijde in het slot zit naar buiten worden gehaald, om vervolgens de deur te openen. Opvallend is dat de laatste weken meerdere auto’s op de Veluwe zijn gestolen nadat bij een inbraak de autosleutels waren ontvreemd. De politie adviseert sleutels goed op te bergen.

Ook meldingen van verdachte situaties zijn zeer gewenst. Hierdoor krijgt de politie meer duidelijkheid over de inbraken en pogingen daartoe. Op de internetsite www.politiekeurmerkveiligwonen.nl staan meer nuttige tips en adviezen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com