+ Bromfietser gewond na aanrijding

Geplaatst op 1 november 2009, om 14:21 uur

PUTTEN – Een 16-jarige bromfietser uit Harderwijk is zaterdagmiddag 31 oktober gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. De jongeman is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 15:30 uur. Een 44-jarige automobilist uit Putten reed met zijn auto en aanhangwagen over de Nijkerkerstraat in Putten en sloeg rechtsaf de Hooiweg in. Hierbij zag hij de naderende bromfietser die over het bromfietspad langs de Nijkerkerweg reed vermoedelijk over het hoofd. De bromfietser probeerde nog te remmen en gebruikte hierbij zijn voorrem waardoor hij voorover sloeg. De jongeman kwam ten val en raakte gewond. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inbraak in gebouw begraafplaats

HEERDE – Tussen vrijdagmiddag en zaterdagmorgen 31 oktober is er ingebroken in een gebouw op de begraafplaats aan de Elburgerweg in Heerde. Er is onder andere tuingereedschap weggenomen.

Men is binnengekomen door een deur open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Automobilist onder invloed

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 1 november een 27-jarige automobilist uit Putten aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd tijdens een routinecontrole rond 03:10 uur aan de Havendam in Harderwijk staande gehouden. Uit een blaastest op straat bleek dat hij onder invloed was. De automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.4. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.

Dronken man zorgt voor overlast

HARDERWIJK – Op zaterdagmiddag 31 oktober heeft de politie een 59-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor openbare dronkenschap. De man veroorzaakte overlast bij een horecagelegenheid aan de Markt in Harderwijk.

De politie ontving de melding rond 16:10 uur. Een luidruchtige man zou voor overlast zorgen op een terras bij een horecagelegenheid aan de Markt. Het personeel had de man meerdere malen verzocht te vertrekken echter gaf hij daaraan geen gehoor. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer gaan. De man kreeg een bekeuring van 60 euro.

Te veel alcohol

EPE – De politie heeft zaterdagavond 31 oktober een 42-jarige man uit Epe aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De bestuurder van een bestelbus werd rond 23:55 uur staande gehouden bij een alcoholcontrole aan de Heerderweg in Epe. Uit de blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de man een promillage blies van 1.3. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.