+ Schuur in vlammen op

Geplaatst op 28 oktober 2009, om 16:25 uur

PUTTEN – Op dinsdagmiddag 27 oktober stond een schuur bij een woning aan de Arkemheenseweg in Putten in brand. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de schuur volledig uitbrandde.

De hulpdiensten kregen omstreeks 15:30 uur de melding van de brand. De bewoner was kort voor de brand nog in de schuur aan het werk geweest. Ondanks het snelle handelen van de brandweer, kon niet voorkomen worden dat de volledige inhoud van de schuur verloren ging. Dit betrof onder andere twee motorfietsen, een grasmaaier en divers ander (gemotoriseerd) gereedschap. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er raakte niemand gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Politie neemt auto hardleerse automobilist in beslag

HEERDE – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 28 oktober een 56-jarige automobilist uit Heerde aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de man omstreeks 01:30 uur staande tijdens een verkeerscontrole op de Eperweg in Heerde. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,4 promille blies. De man bleek ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen, omdat de man een zogeheten ‘recidivist’ is voor het rijden onder invloed. Hij heeft een rijverbod van een aantal uur gekregen en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brandstof en accu’s uit vrachtwagens gestolen

EPE – In de nacht van dinsdag op woensdag 28 oktober is er bij een vijftal vrachtwagens, die geparkeerd stonden op een parkeerplaats bij een was- en tankstation aan de Paasvuurweg in Epe, brandstof en accu’s gestolen. Ook zijn een aantal vrachtauto’s opengebroken en is de cabine doorzocht.

De diefstal vond plaats tussen 21:00 en de volgende ochtend. De vrachtwagens stonden allen geparkeerd op een afgesloten terrein. De daders hebben zichzelf toegang verschaft tot dit terrein door een gat in het hekwerk te knippen. Bij alle vrachtauto’s is er diesel uit de tank getapt en zijn de accu’s weggenomen. Door middel van het forceren van de ruiten van de cabines kon men in de auto’s komen. Het is nog onduidelijk of en wat daaruit is meegenomen. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Geld van dierenasiel gestolen

HARDERWIJK – Bij een dierenasiel aan de Leuvensumseweg in Harderwijk is een kluis met geldinhoud gestolen.

De beheerder van het asiel ontdekte de diefstal toen hij dinsdag 27 oktober geld in de kluis wilde opbergen. Deze bleek niet meer op zijn gebruikelijke plek aanwezig. Vermoedelijk heeft de diefstal plaatsgevonden in de nacht van maandag op dinsdag 27 oktober. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Veel boetes bij verkeerscontrole

HARDERWIJK – De politie Harderwijk heeft op maandagavond 26 oktober op diverse locaties in Harderwijk verkeerscontroles gehouden.

De controles vonden onder andere plaats op de Stationslaan/Oranjelaan, Vondellaan, Vitringasingel, Drielandendreef, Stadswei en Hoofdweg. Totaal zijn 73 bestuurders bekeurd voor onder meer het doorrijden bij rood licht en gesloten spoorwegovergang, het niet voeren van de juiste brom- en fietsverlichting, het negeren van verkeersborden en het niet dragen een autogordel.

Vrouw mist geld na wisseltruc

PUTTEN – De politie waarschuwt voor oplichterij via wisseltrucs. Vrijdag 23 oktober werd een vrouw op de parkeerplaats bij een supermarkt aan het Grevenhof in Putten via een dergelijke truc van een aantal bankbiljetten beroofd.

De vrouw werd gevraagd of ze een muntstuk van 50 euro cent kon wisselen voor een karretje van de supermarkt. Hierop pakte de vrouw haar portemonnee en de dader keek met haar mee. Heel geraffineerd wist de man vervolgens, zonder dat de vrouw het merkte, een flink geldbedrag uit haar portemonnee te frunniken.

De vrouw constateerde dit even later, toen de dader al uit het zicht verdwenen was. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en roept mensen op steeds alert te zijn en bij een verdachte situatie direct de politie te bellen.