+ Overvaller verjaagd met emmer sop

Geplaatst op 27 oktober 2009, om 23:29 uur

HARDERWIJK – Bij een poging tot een overval op een cafetaria aan de Leuvenumseweg in Harderwijk wist de 58-jarige medewerker van de zaak de overvaller te verjagen door een emmer sop over hem heen te storten.

De kletsnatte overvaller sloeg direct op de vlucht, stapte in een personenauto, die daarna wegreed richting de Strokel.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De 58-jarige man was omstreeks 19:15 uur in de cafetaria aan het schoonmaken toen plotseling een onbekend persoon met bivakmuts in de deuropening verscheen en onder bedreiging van een vuurwapen geld eiste.

De man wist de overvaller echter te verrassen door een emmer met sop die hij in zijn handen had, in een reflex, over hem heen te gooien.

De overvaller sloeg direct op de vlucht. Via de parkeerplaats rende hij naar de Strokel, waar hij in een personenauto stapte die tot dat moment, met een chauffeur op de parkeerplaats bij de cafetaria stond. De auto reed weg in de richting van de voetbalvelden.

De overvaller betreft vermoedelijk een jongeman van 20-23 jaar, 1.75 lang, tenger postuur, met een getinte huidskleur. Droeg een bivakmuts, een zwarte stoffen ¾ jas en een spijkerbroek.

De politie zoekt tips en getuigen. Degenen die mogelijk iets gezien hebben, of informatie over deze poging tot overval hebben, wordt gevraagd te bellen met 0900-8844.

Auto na aanrijding in tuin

PUTTEN – Twee bestelauto’s kwamen op maandagavond 26 oktober met elkaar in aanrijding op de Roosendaalseweg in Putten. Een van de auto’s belandde hierdoor in de tuin van een aangrenzende woning en vernielde daardoor de stenen tuinafscheiding en beplanting.

De politie kreeg de melding van de aanrijding van de bewoonster van de getroffen woning. Omstreeks 21:00 uur zag zij een auto door de stenen tuinafscheiding rijden en in de beplanting tot stilstand komen.

De 19-jarige automobilist reed op de Roosendaalaseweg en wilde een andere bestelauto voor hem inhalen, terwijl zijn voorganger, een  62-jarige bestuurder uit Ermelo, bezig was om linksaf te slaan de Heinestraat in.

Door de botsing belandde de 19-jarige bestuurder met de auto in de tuin belandde.

Beide auto’s liepen behoorlijke schade op en moesten worden afgesleept. De stenen tuinafscheiding en de beplanting werden zwaar beschadigd.

Scooterrijdsters gewond na aanrijding

WAPENVELD – Twee meisjes uit Wapenveld kwamen op maandag 26 oktober op de Groteweg in Wapenveld op hun scooter in aanrijding met een personenauto. Zowel de 16-jarige bestuurster als de 15-jarige bijrijdster zijn met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten kregen omstreeks 09:00 uur de melding van de aanrijding. Een 27-jarige automobilist uit Wapenveld reed op de Groteweg in Wapenveld richting Heerde. Vanuit de Revelingsweg staken de meisjes op hun scooter de Groteweg over en zagen daarbij de automobilist over het hoofd met de aanrijding tot gevolg.

Beide meisjes zijn met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van de 27-jarige man is afgesleept.

Auto ramt verkeersbord en beland in heg

HARDERWIJK – Een 19-jarige automobilist uit Dronten belandde op maandagochtend 26 oktober op de Verkeersweg in Harderwijk in de heg naast de weg. Hij vernielde hierbij gemeentelijke bosschage en een verkeersbord. De auto zelf liep behoorlijke schade op.

De politie kreeg omstreeks 07:00 uur de melding van het incident. De 19-jarige automobilist reed in zijn auto over de Verkeersweg in Harderwijk richting het station. Door onbekende oorzaak raakte hij met zijn auto in de slip en is dwars door de middenberm gereden. Vervolgens is hij aan de overzijde van de weg terecht gekomen waar hij een verkeersbord kapot reed en vervolgens in de heg aan de zijkant tot stilstand kwam. Er werden geen andere weggebruikers geraakt. De bestuurder bleef zelf ook ongedeerd. Zijn auto daarentegen liep behoorlijke schade op en moest worden afgesleept.