Onder invloed ten val

Geplaatst op 30 oktober 2009, om 19:53 uur

HARDERWIJK – Een 66-jarige man uit Harderwijk is donderdag 29 oktober licht gewond geraakt toen hij met zijn snorfiets ten val kwam. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol.

De politie kreeg om 18:45 uur de melding dat de man op zijn snorfiets op de Newtonweg in Harderwijk ten val was gekomen. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek de man onder invloed van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar bij hem een bloedtest werd afgenomen voor de hoeveelheid alcohol. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, in afwachting van de uitslag van de bloedtest.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inbraak woningen met diefstal auto

HARDERWIJK – In de nacht van donderdag 29 oktober is er bij twee woningen in Harderwijk ingebroken. Bij beide inbraken is tevens de auto van de bewoners meegenomen. Eén auto werd later teruggevonden.

De inbraken vonden plaats tussen 01:00 uur en 07:00 uur bij een woning aan de Weegbreemeen en Swingdreef in Harderwijk. Men is binnengekomen door bij de één een raam en bij de ander een deur te forceren. Uit beide woningen zijn diverse spullen als laptops, fotocamera’s, telefoons en geld meegenomen. Ook werden in beide gevallen de autosleutels gestolen en de naast de woning geparkeerde auto’s gestolen. Eén van de auto’s werd later aangetroffen elders in Harderwijk. De andere gestolen auto is een Audi A3, kleur grijs met kenteken 33-JDX-4. De politie heeft beide inbraken in onderzoek en kijkt naar een eventueel verband tussen de twee.