+ Inbreker op heterdaad betrapt

Geplaatst op 12 november 2009, om 18:46 uur

TWELLO – De politie heeft op woensdagavond 11 november in Twello een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden voor een inbraak in een winkel. Hij is ingesloten voor verhoor.

De politie kreeg rond 22:50 uur de melding, dat er een inbraak had plaatsgevonden bij een winkel aan de Rijksstraatweg. Agenten gingen samen met enkele werknemers de winkel binnen. Zij betrapten daarbij de 40-jarige inbreker op heterdaad, die zich op de vliering had verstopt. De Utrechter werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor. De man bleek onder meer appels te hebben gestolen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Portemonnee van vrouw gerold

TWELLO – Op dinsdag 10 november is Twello een 70-jarige vrouw uit die plaats bestolen van haar portemonnee.

De vrouw deed rond 14:30 uur boodschappen bij een supermarkt aan de Molenstraat. Een onbekende vrouw vroeg haar of ze wilde helpen. Terwijl de 70-jarige de vrouw hielp, werd ze aangestoten door een andere vrouw. Bij de kassa kwam de vrouw tot de ontdekking dat haar portemonnee was verdwenen. Later bleek er een bedrag van de gedupeerde haar rekening te zijn gepind. Dergelijke diefstallen vinden met enige regelmaat plaats en de politie vraagt het winkelend publiek om alert te zijn.

Jas uit auto gestolen

ZUTPHEN – In de nacht van woensdag op donderdag 5 november is er ingebroken in een auto aan de Buitensingel in Zutphen. Er werd onder andere een jas gestolen.

Men forceerde een ruit om toegang tot het voertuig te krijgen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Rijbewijs alcoholmobilist ingevorderd

WARNSVELD – De politie heeft op woensdagavond 11 november in Warnsveld het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige man uit Brummen. Hij reed onder invloed van alcohol.

Agenten zagen de automobilist rond 19:30 uur met een hoge snelheid een parkeerplaats aan de Runneboom oprijden. Bij controle bleek de bestuurder alcohol te hebben gedronken. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar de man een promillage van 1,7 blies. Het rijbewijs van de beschonken bestuurder werd ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.