Fietsenmaker deelt verlichting uit bij controle - GelreNieuws.nl

Fietsenmaker deelt verlichting uit bij controle

Geplaatst op 12 november 2009, om 18:39 uur

KLARENBEEK – Een Klarenbeekse fietsenmaker André Wolters heeft donderdagochtend fietsers voorzien van gratis verlichting. De fietsenmaker had recent bijna een aanrijding gehad met een fietser die zonder verlichting reed.

Hij nam het initiatief voor deze controleactie en deelde binnen anderhalf uur zo’n  twintig fietslampjes uit.

Nadat de fietsenmaker enkele weken geleden aan den lijve ondervond hoe gevaarlijk het kan zijn als fietsers niet voldoende opvallen benaderde hij de wijkagent. Hij reed als automobilist bijna een fietser aan omdat hij de fietser over het hoofd zag. Samen met de wijkagent wilde hij hier iets aan doen. Reden genoeg voor de wijkagent om een controle te organiseren waarbij de fietsenmaker gratis verlichting kon uitdelen.

Dagelijks fietsen er veel jongeren in alle vroegte over de Elsbosweg van Klarenbeek naar Apeldoorn. Juist op dit punt had de fietsenmaker bijna een ongeval gehad, de perfecte locatie voor de verlichtingscontrole. Tussen 07:30 en 08:00 uur hebben de wijkagent en de fietsenmaker jongeren aangesproken en desgewenst voorzien van fietsverlichting. Enkele tientallen fietsers passeerde de controle, er werden in totaal twintig lampjes uitgedeeld. Van de wijkagent kregen de fietsers die zonder goede verlichting reden een waarschuwing.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com