+ Weer overval op cafetaria in Apeldoorn

Geplaatst op 8 november 2009, om 11:53 uur

APELDOORN – De politie stelt een onderzoek in naar een poging tot overval die zaterdagavond 7 november werd gepleegd op een cafetaria aan de 2e Wormenseweg in Apeldoorn. De overvaller, een negroïde man, is er zonder buit vandoor gegaan.

De man kwam omstreeks 19.50 uur de cafetaria binnen en bedreigde met een vuurwapen het aanwezige personeel. Er waren op dat moment geen klanten in de zaak. Toen de eigenaar op de overvaller begon te schelden, ging deze er vandoor. Het was een negroïde man van ongeveer 20 jaar, 1.70 lang en een tenger postuur. De politie is direct een onderzoek gestart en vraagt getuigen die de overvaller hebben gezien of menen te kennen, te bellen met 0900 – 8844.

Zie ook: – Overzicht overvallen op cafetaria’s in Apeldoorn.

Bezopen bestuurder moet rijbewijs inleveren

APELDOORN – De politie heeft het rijbewijs van een 70-jarige Apeldoorner ingevorderd. Hij werd vrijdagavond 6 november met teveel drank op in een auto aangetroffen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 23.00 uur een auto met alleen mistverlichting op de Asselsestraat in Apeldoorn rijden. De bestuurder werd een stopteken gegeven en bij aanspreken was duidelijk dat hij gedronken had. Eenmaal uit de auto kon hij nauwelijks op zijn benen staan. Hij werd aangehouden en een blaasproef op het politiebureau wees al richting de 1.5 promille, maar werd niet voltooid. Een arts heeft vervolgens bloed van de Apeldoorner afgenomen. De uitslag hiervan duurt enige tijd. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

APELDOORN – Personeel van V&D heeft zaterdag 7 november een man aangehouden die drie spijkerbroeken had gestolen. Bij overdracht aan de politie bleek het om een veelpleger te gaan. Hij is ingesloten.

De man, een 46-jarige Apeldoorner werd omstreeks 14.30 uur betrapt toen hij drie spijkerbroeken trachtte te stelen. De gewaarschuwde politie kende de verdachte als veelpleger. Om die reden is hij in verzekering gesteld en wordt hij maandag voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen.

Naast deze veelpleger werden er vrijdag en zaterdag meerdere winkeldieven aangehouden. Een echtpaar uit Epe werd vrijdag aangehouden. Men had diverse kledingstukken bij winkels in het centrum gestolen. Na verhoor op het politiebureau gingen zij enkele uren later met een proces-verbaal naar huis.

Een Apeldoornse werd zaterdag bij een schoenenzaak in het centrum betrapt toen zij schoenen probeerde te stelen. Ook zij werd aan de politie overgedragen en kreeg een boete van 150 euro.

BOB rijdt!

APELDOORN – Dat BOB nog achter het stuur zit, bleek zaterdagavond 7 november tijdens een alcoholcontrole in Apeldoorn. Niemand bleek gedronken te hebben.

Agenten hielden zaterdagavond op de Zutphensestraat een alcoholcontrole. Dit was op een tijdstip dat mensen die uit eten waren geweest tot de doelgroep behoorden. Er werden 50 passanten gecontroleerd en niemand bleek te hebben gedronken.