+ Jongens van telefoons beroofd

Geplaatst op 5 november 2009, om 17:31 uur

APELDOORN – Woensdagavond 4 november zijn twee 15-jarige jongens uit Apeldoorn en Wenum-Wiesel in het Oranjepark in Apeldoorn door twee nog onbekende jongens van onder andere hun telefoons en shag beroofd.

De politie kreeg de melding van de beroving om 20:15 uur. Even daarvoor had de beroving plaatsgevonden. De jongens zaten samen met een aantal vrienden op een bankje toen zij benaderd werden door het nog onbekende duo. Een van hen gaf een van de 15-jarigen een klap in zijn gezicht. De jongen hield hier geen letsel aan over. De twee daders gingen er, een op de fiets en de ander lopend, vandoor richting de Regentesselaan. De politie vraagt getuigen die mogelijk iets gezien hebben van de beroving om de politie te bellen via 0900-8844.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Man aangehouden na heling fietsen

APELDOORN – De politie heeft dinsdag 3 november een 51-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van heling van twintig fietsen, allen gestolen in Apeldoorn.

De politie stelde een onderzoek in naar aanleiding van een tip van een melder die een fiets van de man had gekocht via Marktplaats. Hij vertrouwde het achteraf niet helemaal en ontdekte zelf via internet dat het om een gestolen fiets ging, en lichtte daarna de politie in. De politie stelde een nader onderzoek in bij de woning van de man aan de Kayersdijk en trof in zijn schuur 20 vrij dure en nieuwe fietsen aan, die allen van diefstal afkomstig bleken. De politie heeft alle fietsen kunnen koppelen aan een aangifte dus alle fietsen zullen worden terugbezorgd aan hun rechtmatige eigenaar.

De fietsen werden overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. De 51-jarige man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie waarschuwt ervoor dat er regelmatig gestolen fietsen te koop worden aangeboden. Wees alert hierop en vertrouwt u het niet, bel de politie. Via de website www.fietsdiefstalregister.nl is aan de hand van diverse kenmerken (zoals framenummer) te controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat.