Verdachte brandstichting de Maten langer vast

Geplaatst op 4 november 2009, om 16:45 uur

APELDOORN – De man die vorige week werd aangehouden op verdenking van het in brand steken van een personenauto aan de Kaartenmakershoeve in de wijk de Maten in Apeldoorn, is vanochtend, woensdag 4 november voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Zutphen.

De verdachte is voor 14 dagen in bewaring gesteld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De aangehouden man is een 43-jarige Apeldoorner. Het gaat om dezelfde man die eerder in dit onderzoek werd aangehouden, maar kort daarop in vrijheid werd gesteld omdat zijn betrokkenheid bij een brandstichting in die nacht (8 oktober jl.), niet kon worden vastgesteld.

De man wordt nu verdacht van de brandstichting aan een personenauto aan de Kaartenmakershoeve, in de nacht van 28 op donderdag 29 oktober jl.

De politie onderzoekt of de man ook verantwoordelijk is voor eerdere brandstichtingen in de Maten.

Donderdagavond 29 oktober werd in zijn woning onder leiding van de Rechter-commissaris huiszoeking verricht. Over de uitkomsten van deze doorzoeking worden in belang van het onderzoek geen nadere mededelingen gedaan.

Vanwege de brandstichtingen in de Maten zijn er nog steeds extra politiesurveillances.

De politie roept de bewoners van de Maten nog altijd op om alert te zijn en verdachte zaken direct door te bellen aan de politie via 0900-8844 of 112.