+ Politie zoekt getuigen van autobrand Apeldoorn

Geplaatst op 12 november 2009, om 18:37 uur

APELEDOORN – De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten van een autobrand die woensdagavond 11 november op de Kwartelweg in Apeldoorn woedde. Tips zijn welkom via 0900 – 8844.

De brand werd omstreeks 18.55 uur bij de brandweer gemeld. De bewoners hadden het vuur zelf geblust en de gealarmeerde brandweer heeft een controle uitgevoerd. De schade bleef beperkt. Uit onderzoek bleek dat er wel sprake was van brandstichting, maar de brandstichting staat los van de branden in de Maten. Een eerder gemelde brand in het interieur van een auto op de Hoge Dries blijkt een technische oorzaak te hebben gehad.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Buurtbewoners die tips hebben over deze laatste vandalistischachtige brand, wordt verzocht te bellen met de politie via 0900 – 8844.

Fiets weg na klap in gezicht

APELDOORN – In de nacht van zondag op maandag 9 november kreeg een 17-jarige jongen een klap in zijn gezicht. Vervolgens gingen de daders er met zijn fiets vandoor. Het voorval vond plaats op de Zwolseweg in Apeldoorn. De politie komt graag in contact met twee vrouwen die het hebben zien gebeuren.

De jongen fietste samen met een vriend om omstreeks 04:15 uur over de Zwolseweg. Ter hoogte van de Van Haeftenlaan fietste een groepje jongens voor hen in de richting van Vaassen. De 17-jarige jongen maakte een opmerking waarop één van de jongeren voor hem van zijn fiets stapte en hem een klap in zijn gezicht gaf. Hierop rende de 17-jarige de Van Haeftenlaan in. Zijn fiets liet hij achter. Nadat hij een poosje later weer terug liep naar de plek van zijn fiets, bleek dat deze was weggenomen.

Twee vrouwen, tussen de 20 en 30 jaar, spraken de jongens aan. Zij hadden het voorval gezien. Eén van de vrouwen had een piercing in haar neus of lip. De politie komt graag in contact met deze vrouwen voor het afleggen van een getuigenverklaring. Zij kunnen contact opnemen via 0900 8844

Diefstal autovelgen

APELDOORN – Bij een autobedrijf aan de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 11 november van verschillende auto’s de velgen gestolen. Ook zijn van alle auto’s de sloten vernield.

Een medewerker van het autobedrijf ontdekte de diefstallen en vernielingen woensdagochtend en alarmeerde direct de politie. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 22:30 uur en 08:00 uur. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben, zich te melden via 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.