+ Onder invloed de bocht uit

Geplaatst op 9 november 2009, om 16:29 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 9 november in Apeldoorn een 29-jarige vrouw uit Beekbergen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie kreeg rond 04:10 uur de melding dat de automobiliste op de Arnhemseweg uit de bocht gevlogen was en in een greppel tot stilstand was gekomen. De vrouw bleek ongedeerd te zijn maar wel alcohol te hebben gedronken. Daarop is zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar ze een promillage van 1,2 blies. Tegen de 29-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden na heling

APELDOORN – De politie heeft op zondagmiddag 8 november in Apeldoorn een 16-jarige jongen uit die plaats aangehouden voor heling van een fiets.

Agenten zagen de jongen rond 13:00 uur in de Marktstraat fietsen. Toen de jongen hen zag ging hij er plotseling vandoor. De 16-jarige werd even verderop in de Beekstraat aangetroffen toen hij een hoekje om kwam lopen. De damesfiets had hij net in een steegje achtergelaten. De Apeldoorner verklaarde dat hij de fiets had geleend en niet van hem was. Omdat het vermoedelijk om een gestolen fiets ging en hij zich niet kon identificeren werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na onderzoek bleek de fiets inderdaad van diefstal afkomstig te zijn. De heler kreeg een boete voor het niet kunnen tonen van zijn identiteitsbewijs en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor heling van de fiets. De rechtmatige eigenaar van de fiets is in kennis gesteld.

Inbraak auto

APELDOORN – Op zondagmiddag 8 november is er in Apeldoorn ingebroken bij een auto aan de Hoog Buurloseweg. Er werd onder andere een navigatiesysteem gestolen.

De eigenaar parkeerde de auto rond 12:00 uur in de straat. Bij terugkomst bleek er in de auto ingebroken te zijn. Het is nog onduidelijk hoe men toegang tot het voertuig kreeg.
De politie doet onder de noemer ‘Niets erin, niet eruit!’ met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. Vooral navigatiesystemen zijn met regelmaat een gewild doelwit.

Verder adviseert de politie, doe altijd aangifte. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over waar en wanneer mogelijk vaker wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen.