Bijna honderd boetes bij grote verkeerscontrole

Geplaatst op 9 november 2009, om 17:17 uur

Verkeerscontrole|Archieffoto Fotobureau KerkmeijerAPELDOORN – Maandag 9 november heeft de politie Apeldoorn op een drietal locaties verkeerscontroles gehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de vroege ochtend stond op de Deventerstraat fietsverlichting en controle van brom- en snorfietsen centraal. Later in de ochtend vonden algemene verkeercontroles plaats op de Laan van Osseveld, bij de woonboulevard, en op de Sleutelbloemstraat. In totaal zijn gedurende de hele ochtend 99 overtredingen beboet.

Fietsverlichting vergroot de zichtbaarheid en daarmee direct de verkeersveiligheid. Reden voor de politie om in de ‘donkere maanden’ veel aandacht te schenken aan controle van fietsverlichting. Vanochtend vroeg bleek het merendeel van de fietsers tot tevredenheid van de politie verlichting te voeren. Zeven fietsers zijn bekeurd omdat men de verlichting niet in orde had.

Mede naar aanleiding van klachten uit de buurt over opgevoerde brommers is aan de Deventerstraat met 2 rollerbanken ook een brom- en snorfietscontrole uitgevoerd. In totaal bleken 23 bestuurders te rijden op een brom- of snorfiets met een te hoge constructiesnelheid. Allen kregen een proces-verbaal hiervoor.

Bij de algemene verkeerscontroles hebben motoragenten bestuurders naar de twee controlelocaties aan de Laan van Osseveld en de Sleutelbloemstraat geleid. Hier zijn bestuurders bekeurd voor uiteenlopende feiten, waaronder het niet dragen van de gordel (30x), niet handsfree bellen (6x), niet kunnen tonen rijbewijs (11x), niet dragen van een helm, een snelheidsovertreding, met bromfiets op fietspad rijden, rijden met een niet afgedekte lading, te gladde banden etc.