+ Vernielingen een brandstichting bij auto’s in Aalten

Geplaatst op 26 november 2009, om 16:51 uur

AALTEN – De politie onderzoekt een drietal vernielingen aan auto’s en een poging tot brand-stichting aan de Huygensstraat in Aalten. Woensdagavond 25 november kon een buurtbewoner voorkomen dat een geparkeerde auto vlam vatte.

Een buurtbewoner ontdekte rond 17.00 uur dat men getracht had een brandje bij een auto te stichten. Hij kon dit uitmaken en informeerde de eigenaar. Afgelopen week blijken er ook al drie auto’s in dezelfde straat te zijn bekrast. De gewaarschuwde politie stelt een onderzoek in en vraagt gedupeerden om altijd aangifte te doen. Wanneer men informatie over deze feiten heeft, is een belletje naar de politie zeer gewenst.

Zakkenrollers actief!

VARSSEVELD/ZELHEM – De politie blijft waarschuwen voor lieden die niets vermoedende mensen hun portemonnee rollen of met een wisseltruc geld proberen te stelen. Ook woensdag 25 november was het dievengilde weer actief in de Achterhoek.

In Varsseveld wist men van en klant in een supermarkt de portemonnee te rollen. In Zelhem werd eenzelfde uitgevoerd, maar hier wist de 46-jarige vrouw door snel in te grijpen haar portemonnee weer terug te pakken. De daders, twee mannen, gingen er direct in een donkerblauwe VW Golf met een buitenlands kenteken vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie flitst na klachten

TERBROG – De politie heeft woensdag 25 november naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag op de Ettensestraat in Terborg een radarcontrole gehouden. De hoogst gemeten snelheid op deze 50 km-weg bleek 110.

Naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag op deze binnen de bebouwde kom gelegen weg heeft de politie een radarcontrole gehouden. 35 bestuurders reden te hard en opvallend veel van hen reden boven de 70, terwijl 50 is toegestaan. Eén bestuurder reed zelfs 110 en alle overtreders krijgen hun boete thuisgestuurd.