Grote hoeveelheid dodelijke XTC-pillen gestolen in Eerbeek

Geplaatst op 10 december 2009, om 13:45 uur

EERBEEK – De politie in Eerbeek,  waarschuwt voor de diefstal van een grote verzameling XTC-pillen, waarvan er 40 stuks, bij inname een dodelijke werking kunnen hebben. De politie heeft een waarschuwende sms-alert verstuurd.

Het gaat om een grote verzameling van in totaal 2400 XTC-pillen, die waren ondergebracht in een tiental zwarte verzamelmappen voor munten. De pillen hebben diverse kleuren en afbeeldingen. 40 stuks van deze verzameling, in de kleuren rood met wit (met de bijnaam Ajax of Feyenoord) zouden volgens de eigenaar bij inname dodelijk zijn. Op deze gevaarlijke rood met witte pillen zit, in tegenstelling tot andere xtc-pillen, geen logo.

De politie doet een dringende oproep aan degene die de pillen in bezit heeft of daarover informatie of tips heeft, te bellen (desnoods anoniem) met het politieteam in Brummen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De 46-jarige eigenaar meldde donderdagochtend 10 december de diefstal uit zijn woning in Eerbeek, die tussen woensdagavond 9 december en donderdagochtend 10 december heeft plaats gevonden.  Hoe men zijn woning is binnen gekomen is nog niet duidelijk.

De man deed de melding vooral omdat hij zich zorgen maakt om het gevaar van de rood / witte pillen en wil vooral waarschuwen voor het gebruik er van.

De straatwaarde van de verboden verzameling xtc-pillen, waaraan zo’n 20 jaar was gewerkt, bedraagt ongeveer 10.000 a 12.000 euro.

De politie heeft het Openbaar Ministerie, de burgemeester en de medische hulpdiensten geïnformeerd.