Aanpak ‘dodenbocht’ Ruurlo

Geplaatst op 9 december 2009, om 13:46 uur

Eind december 2007 raakte een heel gezin uit Aalten gewond bij een ongeval in de bocht. foto 112Achterhoek-Nieuws.nlRUURLO – Deze week is in opdracht van de provincie Gelderland begonnen met de definitieve aanpak van de ‘dodenbocht’ bij Ruurlo. Het laatste dodelijk ongeluk vond begin juli 2008 plaats.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de bocht in de provinciale weg Ruurlo-Vorden ter hoogte van Dekkersweg hebben in de afgelopen 35 jaar tenminste vijftien mensen bij ongevallen het leven verloren. Een veelvoud daarvan raakten gewond. Vorig jaar hadden er twee ernstige ongevallen plaats, waarvan één (in juli 2008) met dodelijke afloop.

Aanvankelijk was dat voor de provincie geen reden om maatregelen te nemen, maar naar aanleiding van diverse verontwaardigde reacties werden toch noodmaatregelen genomen om ‘de snelheid uit de bocht te halen’.

Deze week moet de bocht definitief veiliger worden met behulp van een nieuwe asfaltlaag, nieuwe markering en led-verlichting in de as van de weg. De werkzaamheden duren de hele week, maar worden op één weghelft tegelijk uitgevoerd. Het verkeer, geregeld met stoplichten, gaat over een afstand van vijfhonderd meter over de andere rijstrook.

Eind december 2007 raakte een heel gezin uit Aalten gewond bij een ongeval in de bocht. FOTO NICOLAAS KERKMEIJER

Begin juli 2008 verloor een 27-jarige automobilist uit Winterswijk het leven bij een ongeluk in de bocht. foto 112Achterhoek-Nieuws.nl