+ Automobilist onder invloed rijdt door na botsing

Geplaatst op 27 december 2009, om 12:39 uur

ZUTPHEN – De politie heeft zaterdagavond in Zutphen een 35-jarige automobilist uit die plaats aangehouden nadat hij in de Piet Heinstraat onder invloed van alcohol tegen een andere personenauto was gereden en de plaats van de aanrijding had verlaten zonder zijn identiteit bekend te maken.

Omstreeks 21.00 uur meldde een inwoner van Zutphen dat de spiegel van zijn auto was vernield omdat op de Piet Heinstraat een auto die hem tegemoet kwam niet voldoende rechts hield, waarna de auto’s met de spiegels tegen elkaar aankwamen.  De veroorzaker van de aanrijding was daarna doorgereden. Aan de hand van het kenteken dat was genoteerd, kon de eigenaar van het voertuig worden getraceerd. De man vertelde dat hij de aanrijding had veroorzaakt. Na een blaastest bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij blies een promillage van 1,5. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Met te veel alcohol op achter het stuur

BRUMMEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 27 december een 23-jarige automobilist uit Brummen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De bestuurder werd omstreeks 03.50 uur op de Cortenoeverseweg in Brummen staande gehouden voor een alcoholcontrole. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 1,3 promille blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.