+ Automobilist rijdt te hard en onder invloed

Geplaatst op 13 december 2009, om 12:50 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft zaterdagmiddag 12 december een 28-jarige automobilist uit Nijmegen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 13:55 uur staande gehouden nadat hij op de Jaspersweg in Winterswijk te hard reed. De politie hield daar een snelheidscontrole waaruit bleek dat de man 20 kilometer per uur te hard reed. Toen de agenten hem een bekeuring wilden geven constateerden zij dat de automobilist mogelijk onder invloed van alcohol was. De blaastest op straat bevestigde dit waarop hij werd aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.9. De automobilist kreeg twee bekeuringen en een rijverbod.

Auto gestolen na inbraak

RIETMOLEN – Tussen vrijdagmiddag en zaterdagmorgen 12 december is er ingebroken in een woning aan de Oude Deldenseweg in Rietmolen. Er werd een auto gestolen na de inbraak.

Men is binnengekomen door raam open te breken. Na de inbraak is er een blauwe personenauto van het merk Ford, type Fiesta met het kenteken ZN-LR-90 gestolen. Wat er verder is ontvreemd is nog onbekend. De politie heeft de auto als gestolen geregistreerd en onderzoekt de inbraak.

Man aangehouden na mishandeling

DOETINCHEM – In de nacht van zaterdag op zondag 13 december heeft de politie een 19-jarige jongen uit de gemeente Oude IJsselstreek op heterdaad aangehouden voor mishandeling.

De politie kreeg rond 03:45 uur een melding van een vechtpartij op het Simonsplein in Doetinchem. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij dat de 19-jarige man een 35-jarige vrouw uit Doetinchem sloeg. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor is ingesloten. De politie onderzoekt de exacte aanleiding van de mishandeling.

Man aangehouden na mishandeling

DOETINCHEM – De politie onderzoekt een incident waarbij een 24-jarige man uit Gaanderen geslagen is. Het incident heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag 13 december voorgedaan. Een 22-jarige man uit de gemeente Bronckhorst werd aangehouden voor mishandeling.

De politie ontving rond 03:45 uur een melding van een opstootje in de Grutstraat in Doetinchem. Ter plaatse bleek dat de 24-jarige man uit Gaanderen was geslagen door de 22-jarige man. De 22-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor nader verhoor is ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900 – 8844.