+ Doetinchemer botst onder invloed

Geplaatst op 24 december 2009, om 15:30 uur

DOETINCHEM – Op woensdag 23 december heeft in Doetinchem een 55-jarige uit die plaats een aanrijding veroorzaakt. De Doetinchemmer bleek alcohol gedronken te hebben en werd aangehouden.

De politie kreeg rond 16:10 uur de melding dat de man op de Energiebrug met zijn auto achterop een 49-jarige automobiliste uit Doetinchem was gereden. Niemand raakte gewond maar mogelijk had de veroorzaker alcohol gedronken. Toen agenten ter plekke kwamen bleek inderdaad dat de 55-jarige alcohol gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,9 blies. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Horloges buit bij snelkraak Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE – In de nacht van woensdag op donderdag 24 december is er een snelkraak gepleegd in een winkel aan de Rapenburgsestraat in Lichtenvoorde. Er werden horloges gestolen.

Omwonenden werden rond 03:00 uur wakker van een knal. Ze zagen hoe een onbekende man, via een vernield raam, een graai in de vitrine van de winkel deed. Daarna liep de dader een steeg in en verdween hij richting de parkeerplaats aan de Bleekwal.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt: ongeveer 1,75 meter lang en tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij droeg een bruine jas en een bivakmuts. Ook had hij een rugtas bij zich.

De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 – 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).

Opnieuw bezoek van inbrekers

LIEVELDE – In de nacht van dinsdag op woensdag 23 december is er vanaf een bedrijfsterrein aan de Papenweg in Lievelde roestvrij staal gestolen.

Men kreeg toegang tot het terrein door over een hek te klimmen. Er werden onder andere roestvrijstalen buizen weggenomen. Eerder deze maand, op 3 december, werden er ook roestvrij stalen goederen gestolen. Er word onderzocht of er een verband tussen beide diefstallen bestaat. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de diefstallen te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 – 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).

Politie zoekt getuigen incident Raadhuisstraat

DOETICHEM – De politie in Doetinchem onderzoekt het incident van vrijdagavond 18 december, waarbij een 38-jarige vrouw belaagd werd door een man die haar vastgreep en meesleurde. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van het voorval.

De politie kreeg rond 23.30 uur de melding dat de 38-jarige Doetinchemse op de Raadhuisstraat was vastgegrepen en meegesleurd door een man. De vrouw begon te schreeuwen en wist te ontkomen. De politie kon op basis van het signalement van de vrouw even later de verdachte, een 22-jarige man uit Gendringen, aanhouden.

Om het onderzoek af te ronden is de politie specifiek op zoek naar drie meisjes en drie jongens. De meisjes stonden tijdens het voorval op de kruising van de Burgemeester Tenkinkstraat en de Raadhuisstraat. Zeer waarschijnlijk hebben zij het huilende slachtoffer gezien en gehoord.

Even later kwamen de drie jongens op de fiets vanuit de Rozegaardseweg aan. Mogelijk dat zij de verdachte gezien hebben. Zij worden dringend verzocht zich te melden via 0900-8844.