+ Met drank op tegen een boom

Geplaatst op 24 december 2009, om 15:26 uur

HARDERWIJK – Een 26-jarige automobilist uit Huis ter Heide reed rond middernacht op donderdag 24 december op de Leuvenumseweg (N302) in Harderwijk toen hij uit een bocht vloog en tegen een boom botste. Een blaastest wees uit dat de bestuurder onder invloed was van alcohol.

De hulpdiensten kregen omstreeks 00:00 uur de melding van het ongeval. De automobilist was in een bocht in de berm geraakt en tegen een boom aanbeland. Hij bleek onder invloed van alcohol. De man is met licht letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, waar onder meer een bloedproef werd afgenomen ter bepaling van het alcoholgehalte in zijn bloed. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend. Zijn auto moest door de flinke schade worden weggesleept. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Winkeldief verwond passant in vlucht

PUTTEN – Een 35-jarige man met onbekende woon- en verblijfplaats is woensdag 23 december aangehouden voor winkeldiefstal. De man had bij een supermarkt aan het Gervenhof in Putten enkele dvd’s gestolen.

De politie kreeg omstreeks 17:00 uur de melding van de winkeldiefstal. De man had de dvd’s meegnomen zonder te betalen werd bij het verlaten van de winkel door het winkelpersoneel hiervoor aangehouden. Bij zijn poging de winkel te verlaten, duwde de man een passant dusdanig hard dat deze, 58-jarige vrouw, ten val kwam en voor haar verwondingen een bezoek aan het ziekenhuis heeft moeten brengen. De politie heeft de man ingesloten voor ander verhoor en onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Inbraak schaatstent

EPE – In de nacht van dinsdag op woensdag 23 december is er ingebroken in de schaatstent in het park bij de Markt in Epe. Er is onder andere geluidsapparatuur en diverse drank en snacks weggenomen.

De politie kreeg ‘s ochtends de melding van de inbraak. Men is binnengekomen door het tentzeil los te snijden. Ook een deel van het hekwerk dat rondom het complex staat, is los gemaakt. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gehoord en/of gezien hebben te bellen met 0900-8844.

Beveiligingsbeambte bijna overreden

VAASSEN – Bij een poging tot inbraak bij een autobedrijf aan de Griftsemolenweg in Vaassen werd een beveiligingsbeambte door de inbrekers bijna overreden toen zij probeerden weg te komen.

Een 44-jarige beveiligbeambte uit Apeldoorn reed in zijn auto omstreeks 23:30 uur tijdens zijn surveillance over het industrieterrein het Eekterveld in Vaasen en zag een verdachte situatie rondom het pand van bovengenoemd autobedrijf. Toen hij te voet polshoogte ging nemen, kon hij ternauwernood aan de kant springen om niet te worden overreden door een wegscheurende auto waar vermoedelijk de twee personen inzaten die hij eerder bij het autobedrijf had gezien. Bij het betreffende autobedrijf werden inderdaad braaksporen aangetroffen. Vooralsnog wordt er hier niets vermist. De politie stelt ene onderzoek in.

Aangehouden bij vuurtje stoken

HULSHORST – Bij een controle wegens een gestookt vuurtje aan de Schotweg in Hulshorst weigerde een 29-jarige inwoner elke medewerking om zijn identiteitsgegevens af te geven en werd dusdanig agressief dat de agenten hem hebben aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 16:30 uur dat er op bovengenoemde locatie een vuurtje werd gestookt. Toen agenten polshoogte gingen nemen, werd een van de omstanders van het vuurtje dusdanig agressief en tegendraads tegen de gearriveerde agenten dat zij hem na enig verzet hebben aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.