+ Glijpartijen door gladheid

Geplaatst op 21 december 2009, om 17:11 uur

VELUWE – De politie kreeg tussen zondag en maandag 21 december meerdere meldingen binnen van ongevallen veroorzaakt door de gladheid. In de meeste gevallen betrof het materiële schade.

In Harderwijk raakte een 34-jarige vrouw uit Harderwijk gewond. Zij sloeg met haar auto over de kop en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie kreeg zondagavond omstreeks 17:30 uur de melding dat er een auto over de kop was geslagen op de Ceintuurbaan. Een 34-jarige vrouw uit Harderwijk reed over de Ceintuurbaan richting Ermelo. Ter hoogte van de Fazantlaan kwam zij met haar auto op de middengelijder terecht en verloor de macht over het stuur. Hierdoor sloeg haar auto over de kop. De vrouw en haar dochtertje konden zelfstandig de auto verlaten. De vrouw werd met nekklachten door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Drie mannen aangehouden na inbraak tankstation

ERMELO – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag drie mannen (19- en 20-jaar uit Rotterdam en een 20-jarige uit Vlaardingen) aangehouden. De drie hadden ingebroken bij een tankstation aan de Harderwijkerweg in Ermelo.

De politie kreeg omstreeks 02:15 uur de melding van de inbraak. Een getuige hoorde een geluid en zag de drie mannen bij het tankstation staan. Zij gingen er vandoor in een donkere auto. In het tankstation bleek een ruit te zijn vernield en werden rookwaren weggenomen.

Dankzij een goede omschrijving van de auto kon de gealarmeerde politie de auto staande houden bij Zwolle. De drie inzittenden werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij werden ingesloten voor nader verhoor.