+ Jongen (17) aangehouden na mishandeling

Geplaatst op 27 december 2009, om 12:35 uur

APELDOORN – De politie heeft zondag 27 december op de Kapelstraat in Apeldoorn een 17-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden nadat hij een 17-jarige jongen uit Deventer een klap in zijn gezicht had gegeven.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 02.45 uur dat een jongen een andere jongen een klap in zijn gezicht gaf en wegrende. Aan de hand van het signalement kon de jongen, de 17-jarige Apeldoorner snel worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Zijn ouders zijn van het voorval in kennis gesteld.
Een 16 jarige jongen uit Apeldoorn die zich bemoeide met de aanhouding van de 17-jarige is eveneens aangehouden, omdat hij niet voldeed aan het bevel van de politie om zich niet met de aanhouding te bemoeien.

Woninginbraak

APELDOORN – In een woning aan de Staalweg in Apeldoorn is zaterdag 26 december ingebroken. Er werden mobiele telefoons, sieraden en geld weggenomen.

De inbraak werd zaterdagavond ontdekt. De daders kwamen binnen door een deur te forceren en hebben de woning doorzocht. Ze gingen er onder meer met mobiele telefoons, sieraden en geld vandoor. De politie is een onderzoek gestart.

Sieraden en flatscreen weg na inbraak

UDDEL – Op zaterdag 26 december werd er ingebroken in een woning aan de Veenkamp in Uddel. Er werden sieraden en een flatscreen weggenomen.

De daders kwamen binnen door een raam te forceren. De woning werd doorzocht en de sieraden en de flatscreen werden ontvreemd. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak.

Inbreker overlopen

APELDOORN – Zaterdag 26 december werd ingebroken in een woning aan de Rustenburgstraat in Apeldoorn. De dader werd daarbij overlopen.

Een getuige zag zaterdag 26 december omstreeks 12.30 uur dat een man zich verdacht ophield bij een woning aan de Rustenburgstraat. Ook zag de getuige dat de man enkele tassen bij zich had en dat een raam van de woning openstond. Toen de getuige vroeg wat de man daar deed, rende de man weg. De getuige achtervolgde de man en zag dat hij een tas liet vallen. Twee jongens die het geheel zagen renden vervolgens samen met de getuige achter de man aan. Op de Nieuwstraat liet de man de rest van de tassen vallen en verdween. Na een eerste onderzoek bleek dat in de tassen onder meer een printer, een digitale camera en verrekijkers zaten die afkomstig waren uit de woning aan de Rustenburgstraat en dat in de woning was ingebroken. De politie is een onderzoek gestart.