+ Twee mannen aangehouden bij café in Doetinchem

Geplaatst op 26 december 2009, om 12:35 uur

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 december twee mannen aangehouden in de binnenstad van Doetinchem.

Een 35-jarige man uit Utrecht gedroeg zich agressief en werd door portiers van een horecagelegenheid overgedragen aan agenten. Een 35-jarige man uit Amsterdam voldeed niet aan een vordering van de politie en werd meegenomen naar het politiebureau.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie kreeg omstreeks 03:35 uur de melding. De man gedroeg zich agressief en vervelend waardoor hij het café was uitgezet. Hierop begon hij met attributen op het terras van het café te gooien en pleegde enkele vernielingen. Daarnaast gaf hij een portier een klap in het gezicht. De man werd in bedwang gehouden door portiers en overgedragen aan de politie. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Tijdens de aanhouding van de verdachte belette een 35–jarige man uit Amsterdam het werk van de agenten. Hij werd tot drie keer toe verzocht zijn weg te vervolgen. De man gaf hier geen gehoor aan waarop ook hij werd meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt waarna hij in vrijheid werd gesteld.

Twee mannen aangehouden in bezit harddrugs

GROENLO – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 26 december twee mannen (23- jarige uit Neede en een 25-jarige uit Eibergen) aangehouden. De twee werden betrapt op het bezit van harddrugs in een horecagelegenheid in Groenlo.

De politie kreeg omstreeks 02:40 uur de melding dat een portier de twee mannen had betrapt tijdens het gebruik van harddrugs. De twee waren in het bezit van een hoeveelheid cocaïne en werden overgedragen aan de politie. Zij werden meegenomen naar het politiebureau en na verhoor in vrijheid gesteld. De drugs werd in beslag genomen. Tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

Anonieme tip leidt naar gestolen spullen

DOETINCHEM – De politie heeft vrijdagavond 25 december een 15-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden. De jongen was in het bezit van gestolen goederen.

De politie kwam de jongen op het spoor na een anonieme tip. Hij werd thuis aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De jongen bleek in het bezit van goederen die van diefstal afkomstig zijn. Hij werd op het bureau ingesloten voor nader verhoor. Zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Woninginbraak

GAANDEREN – Op vrijdag 25 december werd er ingebroken in een woning aan de Rijksweg in Gaanderen. Er werden meerdere goederen ontvreemd.

De inbraak werd vrijdagavond ontdekt. De dader(s) kwam binnen door een raam te forceren en ging er onder meer met een laptop vandoor. De politie is een onderzoek gestart.

Sieraden weg na inbraak

RUURLO – Op vrijdag 25 december werd er ingebroken in een woning aan de Wiersseweg in Ruurlo.

De dader(s) kwam binnen door een deur te forceren. De woning werd overhoop gehaald en sieraden werden ontvreemd. De politie is een onderzoek gestart.

Twee woninginbraken

ZELHEM – Op vrijdag 25 december werd er op twee plekken in Zelhem ingebroken. Uit een woning aan de Hanenhoek en een woning aan de Jan Steenstraat werden sieraden ontvreemd.

De inbraken werden vrijdagavond ontdekt. In beide gevallen werd een raam geforceerd om binnen te komen. De politie onderzoekt de twee inbraken en een mogelijk verband.