Twee verdachten mishandeling en beroving nog vast - GelreNieuws.nl

Twee verdachten mishandeling en beroving nog vast

Geplaatst op 28 december 2009, om 15:09 uur

ZUTPHEN – De politie heeft een onderzoek naar de beroving van een Zutphense tiener en de mishandeling van drie jongeren op een skatebaan in Leesten afgerond. Voor beide onderzoeken zijn zeven verdachten verhoord; twee van hen zitten in voorlopige hechtenis.

Op woensdagavond 25 november werd een 15-jarige jongen uit Zutphen op de Govert Flinckstraat in zijn woonplaats beroofd door drie jongens. Hij werd hierbij geschopt, geslagen en met een mes bedreigd. De politie stelde direct een onderzoek in en hield kort na middernacht een 17-jarige jongen uit Warnsveld aan.

In de daarop volgende dagen werden nog vijf uit Zutphen en Warnsveld afkomstige jongeren aangehouden. Zij zijn tussen de 15 en 21 jaar oud. Drie van hen, twee uit Warnsveld (17 en 18 jaar) en een 21-jarige Zutphense verdachte zijn tijdens het onderzoek voorgeleid aan de Rechter-commissaris. De oudste twee zijn in bewaring gesteld, de jongste is onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

Zinloos geweld

Tijdens het onderzoek werd bekend, dat enkele jongeren uit deze groep de avond voor de beroving vermoedelijk betrokken waren bij een mishandeling op de skatebaan in Leesten. Drie tieners waren zonder enige aanleiding mishandeld. Zij liepen blauwe plekken en kneuzingen op, maar hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Het gebeurde zorgde voor onrust onder jongeren.

In eerste instantie was er geen aangifte gedaan van deze mishandeling. De wijkagenten hebben contact opgenomen met de ouders. Dit resulteerde in een aangifte.

Naast de zes verdachten in de berovingszaak, werd een 16-jarige Zutphenaar voor dit feit aangehouden. Deze 16-jarige en de twee nog in voorlopige hechtenis verblijvende verdachten worden van de mishandeling verdacht.

De slachtoffers en hun ouders zijn over het verloop van het politieonderzoek geïnformeerd. Het proces-verbaal wordt binnenkort bij het openbaar ministerie aangeleverd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com