Wilde achtervolging na inbraak supermarkt Winterswijk

Geplaatst op 31 december 2009, om 14:31 uur

WINTERSWIJK – In de nacht van woensdag op donderdag 31 december hebben onbekenden ingebroken in een supermarkt in Winterswijk. De daders gingen er na een achtervolging door de politie met hoge snelheid via de snelweg vandoor. De politie stelt een onderzoek in en komt graag in contact met mogelijke getuigen.

De politie kreeg rond 03:40 uur de melding van de inbraak aan de Dingstraat. Een oplettende getuige had gezien hoe onbekenden bij de supermarkt hadden ingebroken en er met de auto vandoor waren gegaan. De daders hadden een deur geforceerd en, zo bleek later, een geldbedrag buitgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Meerdere politieauto’s zochten de omgeving af en zagen de auto op de N318 richting Aalten rijden. De politie achtervolgde het voertuig, maar de verdachten wisten te ontkomen. Later kon de achtervolging hervat worden op de A12. Vanwege de extreme snelheden moest deze echter, ter hoogte van Arnhem, uit veiligheidsoverwegingen worden gestaakt. De donkerkleurige auto met een Duitse kentekenplaat ging er met gedoofde lichten vandoor richting Duitsland. Verschillende weggebruikers zijn door deze auto ingehaald. De politie komt graag in contact met hen, of andere getuigen die mogelijk meer weten. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).