Zeven stappers aangehouden in Doetinchem

Geplaatst op 6 december 2009, om 21:03 uur

HandboeienDOETINCHEM – De gezamenlijke inspanning van horecaondernemers, politie, een jongerenwerker en de nachtwachten van de gemeente in Doetinchem om het stappen veiliger en prettiger te maken heeft ook nu weer succes gehad.

Op zondag 6 december werden er zeven aanhoudingen verricht. Drie jongemannen werden aangehouden voor de vernieling van meerdere fietsen, drie voor het rijden onder invloed en één voor het voorhanden hebben van drugs.

Tijdens het toezicht, rond 06.30 uur, werd gezien dat drie jongeren op de Terborgseweg, tegenover het gemeentehuis, fietsen vernielden. Agenten hielden de jongeren aan en troffen in de buurt nog vier vernielde fietsen in fietsenklemmen aan. De jongeren, allen uit de Achterhoek (19, 20 en 21 jaar) zijn ingesloten voor verhoor. Gedupeerden die hun vernielde fiets op de Terborgseweg hebben aangetroffen, wordt verzocht met de politie te bellen via 0900 – 8844. Tegen het trio wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eerder die nacht werd een 32-jarige Doetinchemmer aangehouden. Hij probeerde drugs in het uitgaanscentrum te dealen. Bij aanhouding werd nog één wikkel cocaïne aangetroffen en het nodige geld. Hij is ingesloten voor verhoor. Ook hij krijgt een proces-verbaal.

Naast het extra toezicht in het centrum wordt ook gecontroleerd op het rijden onder invloed. Twee mannen uit Gaanderen (22 en 57 jaar) en een 34-jarige man uit Lichtenvoorde werden alle drie met alcohol op achter het stuur aangetroffen. Zij zijn bekeurd voor het rijden onder invloed.