+ Bumperdieven betrapt - GelreNieuws        

+ Bumperdieven betrapt

Geplaatst op 5 december 2009, om 13:53 uur

DOETINCHEM – De politie heeft zaterdag 5 december in hun woonplaats twee Doetinchemmers (19 en 21) aangehouden. Zij probeerden aan de Ardennen in hun stad een bumper van een auto te demonteren.

De eigenaar werd omstreeks 01.50 uur wakker omdat er aan zijn auto gerommeld werd. Hij zag dat men probeerde bumper te stelen en belde de politie. De daders waren in een bestelautootje weggereden. Zij konden even later worden aangehouden. Het duo is ingesloten omdat er ook nog een navigatiesysteem en inbrekerspullen in de auto werden aangetroffen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Lochemers stelen tijdens volleybaltoernooi

BORCULO – De politie heeft vrijdag 4 december twee 15-jarige jongens uit Lochem aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal uit kleding tijdens een volleybaltoernooi in een sporthal in Borculo.

Vrijdag vond in een sporthal het pepernotenvolleybaltoernooi plaats. Toen één van de spelers in de kleedkamer zijn mobieltje wilde pakken, bleek deze verdwenen. Men stelde zelf een onderzoek in en hierbij werd het mobieltje in de tas van een 15-jarige Lochemmer aangetroffen. De politie werd gebeld en een tweede plaatsgenoot was mogelijk ook bij een diefstal betrokken. Er bleek namelijk nog een horloge en shag weg te zijn van andere spelers. De jongens zijn aangehouden en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Drankrijders aangehouden

DIDAM/AALTEN – De politie heeft twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Eén van hen, een 44-jarige man uit de gemeente Bronckhorst, kon direct zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 1.5 promille.

De 44-jarige werd vrijdagavond 4 december omstreeks 20.20 uur in Aalten rijdend aangetroffen. Bij aanspreken was duidelijk dat hij gedronken had. De alcohollucht kwam de agenten tegemoet. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1.5 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zaterdagochtend, 5 december controleerden agenten in Didam een 28-jarige man uit Doesburg. Ook hij bleek gedronken te hebben en blies 1.2 promille. Hij mocht nog net zijn rijbewijs houden, want bij 1.3 promille wordt dit ingevorderd. Met een boete en een rijverbod heeft de man later het politiebureau verlaten.

In slaap gevallen

DOETINCHEM – Een 63-jarige Doetinchemse is vrijdagavond 4 december bij een ongeval op de A 18 licht gewond geraakt. Zij was achter het stuur van haar auto in slaap gevallen en reed de berm in.

De aanrijding werd omstreeks 23.30 uur gemeld. De vrouw reed onder Doetinchem over de snelweg en was in slaap gedommeld. Ze raakte in de berm en kwam in de struikjes tot stilstand. Een passant verleende de eerste opvang. De vrouw raakte ondermeer in haar gezicht gewond en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Hennepkwekerij ontdekt na lekkage

DOETINCHEM – Een foutje bij het aanleggen van het systeem heeft er voor gezorgd dat de politie vrijdag 4 december aan de Beethovenlaan in Doetinchem een hennepkwekerij kon ontmantelen. De kweker moet nog worden verhoord.

De politie kreeg een melding van wateroverlast in een flatwoning. Duidelijk was dat er bij de bovenburen iets mis was. Met de woningstichting ging men naar binnen omdat er op aanbellen niet werd gereageerd. Het bleek geen kapotte wasmachine te zijn, maar een lekkage in het systeem van een hennepkwekerij. Nagenoeg de hele woning was ingericht als kwekerij. Het geheel werd ontmanteld en de bewoner zal nog worden verhoord.

Ongeval door afgevallen lading

AALTEN – Vrijdag 4 december vond er op de Hamelandroute onder Aalten een aanrijding plaats omdat een auto afremde voor gevallen lading. Een bestuurder van een taxibusje kon niet meer tijdig remmen en botste op zijn voorganger. Een 16-jarige inzittende van het taxibusje raakte licht gewond.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.30 uur ter hoogte van de Schuilingkampweg. Een 52-jarige Duitser moest afremmen omdat er enkele balken en een metalen element op de weg lagen. Een 47-jarige chauffeur uit Dinxperlo die in zijn taxibusje een 16-jarig meisje uit die plaats vervoerde, kon niet meer tijdig remmen. Bij de botsing die ontstond, liep het meisje nekklachten op en is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De afgevallen lading is mogelijk afkomstig van een vrachtwagen met een gele cabine. De politie zoekt de bestuurder van de vrachtwagen en mogelijke getuigen. Zij kunnen bellen met 0900 – 8844.

Zutphenaar schop tegen fietsen in Vorden

VORDEN – Een 17-jarige jongen uit Zutphen is vrijdagavond 4 december op het station in Vorden aangehouden. Hij schopte tegen fietsen.

De politie kreeg omstreeks 22.50 uur een melding dat er fietsen werden vernield op het station. De Zutphenaar bekende dat hij tegen een reeds kapotte fiets had geschopt en kreeg voor dit feit een boete en ook omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had, werd hij bekeurd.