+ Zutphenaar verdacht van diefstal bij autobedrijf

Geplaatst op 2 december 2009, om 16:47 uur

ULFT – De politie heeft maandag 30 november een 38-jarige Zutphenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een diefstal bij een autobedrijf aan De Stenenmaat in Ulft begin november.

Begin november werd er bij een autobedrijf aan De Stenenmaat in Ulft een diefstal gepleegd. Uit de kassa werd geld weggenomen. Politieonderzoek wees een verdachte aan in de persoon van de 38-jarige man uit Zutphen. De Zutphenaar werd maandagochtend 30 november aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemakt.

Eigenaar dode en verwaarloosde dieren aangehouden

ULFT – De politie heeft dinsdag 1 december bij een woning in Ulft enkele dode en zwaar verwaarloosde dieren aangetroffen. Dit betroffen konijnen, diverse soorten vogels en muizen. De eigenaar van de dieren is aangehouden.

Na een melding van de toestand van de dieren, ging de politie ter plaatse. Daar troffen agenten een aantal dode en zwaar verwaarloosde dieren aan. Dit betroffen voornamelijk konijnen, vogels en muizen. Alle dieren zijn inmiddels door de dierenambulance meegenomen. De nog levende dieren zullen overgedragen worden aan de dierenbescherming. De eigenaar van de dieren is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij verhoord zal worden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 27-jarige eigenaar.

Bromfietser gewond bij ongeval

ETTEN – Een 18-jarige bromfietser uit Gendringen en een 20-jarige bromfietser uit Ulft kwamen dinsdag 2 december op de Slinerparallel in Etten met elkaar in aanrijding. De 20-jarige raakte hierbij gewond en is per ambulance met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De 18-jarige jongen uit Genderingen reed op zijn bromfiets over het fietspad van de Slingerparallel buiten de bebouwde kom van Etten in de richting van Ulft. Hij zag op een gegeven moment rechts van hem een ongeval gebeuren. Hiervoor remde de jongen af om te kijken of hij iets kon betekenen. Op  dat moment reed de 20-jarige bromfietser uit Ulft tegen de achterzijde van de bromfiets van de jongen uit Genderingen. Hierdoor kwamen beiden ten val en is de bromfietser uit Ulft met gebroken vingers, nek-, rug- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval dat de bromfietsers op de voor hun naast zich gelegen weg plaatsvond, betrof een aanrijding waarbij drie personenauto’s betrokken waren. Dit betrof een zogeheten kop/staartbotsing waarbij uitsluitend sprake was van materiële schade.

Politie zoekt getuigen van diefstal bromfietsen

AALTEN – De politie onderzoekt de diefstal van een tweetal bromfietsen die vrijdagmiddag 27 november heeft plaatsgevonden. De bromfietsers werden vrijdagochtend op het schoolterrein van het Chr. College Schaersvoorde aan de Slingelaan in Aalten weggenomen. De politie zoekt getuigen van dit voorval.

De bromscooters werden tussen 08:15 en 13:25 vanuit de bromfietsstalling op het schoolterrein weggenomen. Het betreft twee zwarte scooters van het merk Aprilia met kentekens FT080Z en D786DD. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben dat mogelijk in verband kan worden gebracht met de diefstal, te bellen met 0900-8844.