+ Veel schade bij brand in woning

Geplaatst op 30 november 2009, om 18:35 uur

STOKKUM – De brandweer heeft zondagavond 29 november aan de Lange Heg in Stokkum een binnenbrand geblust. De bewoners konden zich tijdig in veiligheid brengen.

De brandweer kreeg de melding van een binnenbrand omstreeks 20.15 uur. De brand woedde op de zolder en de hoofdbewoner trachtte het vuur nog te blussen. Agenten haalden hem voor zijn eigen veiligheid uit de woning. Zijn echtgenote had de kinderen al in veiligheid gebracht en zij werden in de politieauto opgevangen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De gealarmeerde brandweer bluste het vuur maar kon niet voorkomen dat er veel waterschade ontstond. Ook ontstond er veel roetschade waarvoor Salvage werd gewaarschuwd.

De brand is vermoedelijk ontstaan in het schoorsteenkanaal en doorgeslagen naar de slaapkamers van de kinderen. De bewoners zijn door familie opgevangen en hebben daar de nacht doorgebracht. De kinderen kregen een traumabeertje.

Woninginbraken

ACHTERHOEK – Bij diverse woningen in de Achterhoek is zondag 29 november ingebroken. In één geval werd de dief op heterdaad betrapt en nam de benen. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

In Doetinchem, Ulft en Varsselder is zondag ingebroken. Op verschillende wijze kwam men de woningen binnen en ook de buit was wisselend. In Doetinchem werd aan de Lampongstraat na het forceren van een raampje een laptop en een fototoestel gestolen. Bij een tweede woning in die straat bleef het bij een poging.

Aan de Allee in Ulft probeerde men binnen te komen maar toen dit niet lukte heeft men uit de niet afgesloten schuur een aantal schroevendraaiers meegenomen. Aan de Hogeweg in Ulft is nog onbekend hoe de dief is binnengekomen. De bewoners missen in ieder geval een portemonnee met inhoud.

In Varsselder werd zondagavond rond 19.30 uur een dief betrapt terwijl hij de woning aan de Berghseweg doorzocht. Hij nam direct de benen en men mist in ieder geval een portefeuille met inhoud.

Hek vernield

NEEDE – De politie stelt een onderzoek in naar vernielingen aan een hek aan de Bergstraat in Neede.

De vernielingen zijn in de nacht van zaterdag op zondag 29 november gepleegd. De palen en het hek werden vernield en de politie vraagt gedupeerden om altijd aangifte te doen. Hierdoor krijgt men een zicht op knelpunten en kan de politie haar surveillance daarop afstemmen.