+ Agressieve dronkenman

Geplaatst op 17 januari 2010, om 15:01 uur

ZELHEM – De politie heeft zaterdagmiddag 16 januari in Zelhem een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens openbare dronkenschap.

Omstreeks 16.40 kreeg de politie een melding over een man die in de buurt van de Bergstraat dronken over straat liep. De man was al eens gevallen. De politie kwam ter plaatse waarop de man zich vervelend en agressief begon te gedragen. De 46-jarige man is aangehouden voor openbare dronkenschap en is ingesloten en krijgt een boete.

Vernielers ruit gepakt

HENGELO (G.) – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari en jongen van 17 en een 18-jarige man aangehouden wegens het aanbrengen van vernielingen aan een woning in Hengelo (Gld).

Omstreeks 03.10 uur kwam bij de politie een melding binnen over een ruzie op straat aan de Iekink in Hengelo (Gld). Een ruit van een woning was vernield. Meerdere personen zijn buiten achter de twee verdachten van de vernieling gegaan en hebben hen mee naar binnen genomen. De politie gaat direct ter plaatse en treft in de woning een groep mensen aan. De twee verdachten (17 en 18 jaar) beide uit Hengelo (Gld), zijn meegenomen naar het bureau waar zij zijn verhoord. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee mannen gewond na mishandeling

LICHTENVOORDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari twee mannen uit Lichtenvoorde aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarige man uit de gemeente Oost-Gelre en een 20-jarige man uit Lichtenvoorde.

Omstreeks 02.25 uur kwam bij de politie de melding binnen over een incident aan de Boschlaan in Lichtenvoorde. De politie gaat direct ter plaatse en treft de vier mannen daar aan. Twee mannen waren gewond. De 19-jarige man uit de gemeente Oost-Gelre is naar het ziekenhuis overgebracht. De politie heeft twee mannen van 19 en 21 jaar uit Lichtenvoorde aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchemer aangehouden na mishandeling

DOETINCHEM – De politie heeft zaterdagavond een 19-jarige man uit Doetinchem aangehouden nadat hij een 46-jarige man uit Lelystad had geslagen in de Korte Kapoeniestraat in Doetinchem.

Omstreeks 20.59 uur kreeg de politie de melding dat een persoon een fiets door de ruit wilde gooien van een horecagelegenheid in de Korte Kapoeniestraat. Ter plaatse zag de politie de 19-jarige verdachte die de 46-jarige man uit Lelystad aanviel. Eerder die avond was de man al uit de horecagelegenheid gezet omdat hij zich vervelend en agressief gedroeg. In de horecazaak heeft hij de 42-jarige eigenaar geslagen. De man uit Doetinchem is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij wordt verhoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Pogingen inbraak en inbraak

WEHL – Zaterdag 16 januari is gepoogd in te breken in een woning aan de Koningin Wilhelminastraat in Wehl. In de Diepenbrockstraat is er ingebroken en een poging inbraak geweest.

De politie kreeg omstreeks 11.05 uur een melding vanuit een woning aan de Koningin Wilheminastraat. De bewoonster had buiten gerommel gehoord. Zij keek vanuit het slaapkamerraam en stond oog in oog met een inbreker die bezig was het raam te forceren. De inbreker is direct weggevlucht. Kort daarop krijgt de politie nog een melding van een poging tot inbraak aan Diepenbrockstraat in Wehl en een inbraakmelding in diezelfde straat. Bij de inbraak is voor zover bekend niets gestolen.

Op basis van diverse getuigenverklaringen is een signalement opgesteld van de inbreker.

Het gaat om een man van ongeveer 20 jaar, met getint uiterlijk, ongeveer 1.75-1.80, donkere kleren, zwart haar,donkerkleurige rugzak en een normaal postuur.

De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op contact op te nemen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Mannen aanhouden na vechtpartij in Doetinchem

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari twee mannen aangehouden nadat zij met elkaar gevochten hadden in de Hofstraat in Doetinchem.

Surveillerende agenten zagen 2.15 uur vier personen bij de kruising Keppelseweg met de Hofstraat die ruzie hadden. Een 27-jarige man uit Doetinchem rende weg waarop de anderen hem achterna gingen. De politie wist de 27-jarige man staande te houden. De andere personen kwamen er weer bij en de 27-jarige man ging er weer vandoor in de richting van de Hofstraat. Vervolgens ontstond er een gevecht tussen een 31-jarige man uit Doetinchem en de 27-jarige man. De politie heeft de partijen uit elkaar gehaald. De twee mannen zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Later die nacht hebben vijf personen zich gemeld bij het politiebureau in Doetinchem om verhaal te halen over de aanhoudingen. In eerste instantie wilde 1 persoon aangifte doen tegen één van de aangehouden verdachten, maar trok dat direct weer in. De groep verliet het bureau. Kort daarop kwamen ze weer terug omdat zij toch aangifte wilden doen. Er ontstond enige ophef op het bureau waarop de politie de groep tot drie maal toe heeft gevorderd het gebouw te verlaten. De groep bleef dit weigeren waarop de vijf leden van de groep aangehouden zijn voor het plegen van lokaalvredebreuk. Na verhoor zijn de leden van de groep weer in vrijheid gesteld.