+ Inbreker door politie opgepakt

Geplaatst op 17 januari 2010, om 15:10 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari een 20-jarige man uit Apeldoorn aangehouden in verband met een inbraak in een woning aan het Raadhuisplein in Apeldoorn.

Omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding van inbraak. De politie was onderweg naar de melding toen zij een man door de winkelruit van een horecagelegenheid aan het Marktplein zagen komen. De man vluchtte samen met een andere persoon op een bromfiets in de richting van de Griftstraat. Op de Vlijtseweg wist de politie de man aan te houden. De 20-jarige Apeldoorner is ingesloten voor verhoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Uit de woning aan het Raadhuisplein is een kluis gestolen. Deze werd later aangetroffen in de buurt van de horecagelegenheid aan het Marktplein.

Rijden onder invloed

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari een 34-jarige man uit Apeldoorn aan de Loolaan in Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten zagen de automobilist omstreeks 2.50 uur rijden op de Loolaan. Een blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,4 blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.