+ Bestuurder (19) onder invloed van de weg

Geplaatst op 18 januari 2010, om 23:29 uur

ZIEUWENT – Een 19-jarige man uit Zieuwent is zondagochtend aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man, een beginnend bestuurder, was van de weg geraakt en in een weiland beland. De bestuurder raakte hierbij slechts lichtgewond.

De politie ontving rond 07:00 uur een melding over het ongeval. De 19-jarige automobilist bleek op de splitsing Japikweg / Rouwhorsterdijk van de weg geraakt te zijn, en vervolgens via een lantaarnpaal, een hek en een sloot in een weiland te zijn beland. Hij liep hierbij, mede dankzij de airbag, slechts een klein wondje in zijn gezicht op. De man is ter plekke een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar hij een promillage van 1,4 blies. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Fietsen gestolen bij theater en sporthal

EIBERGEN – De politie heeft tot nu toe zes meldingen ontvangen van mensen wiens fiets zaterdagavond 16 januari gestolen is bij een theater en een sporthal aan de Kerkstraat in Eibergen. De politie stelt een onderzoek in en roept eventuele andere benadeelden die zich nog niet bij de politie hebben gemeld, op om dat alsnog te doen.

De politie ontving rond 22:30 uur een melding dat er aan de Kerkstraat meerdere fietsen gestolen zouden zijn. Ter plekke hebben politiemensen zes gedupeerden gesproken. Gezien het feit dat meerdere fietsen gestolen zijn is wellicht gebruik gemaakt van een busje of ander groot voertuig. De politie is op zoek naar getuigen die wellicht iets verdachts hebben gezien. Getuigen of tipgevers kunnen de politie bellen via 0900-8844.