+ Bestuurster dronken; auto op zijkant

Geplaatst op 10 januari 2010, om 13:07 uur

PUTTEN – Op zaterdagavond 9 januari heeft er een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden aan de Dorpsstraat in Putten. De 41-jarige bestuurster is aangehouden nadat bleek dat zij onder invloed van alcohol had gereden.

Het ongeval gebeurde rond 23:45 uur. De 41-jarige automobiliste uit Putten reed over de Nijkerkerstraat in Putten, ze kwam vanuit de richting Nijkerk. Op een rotonde wilde de vrouw rechtsaf de Dorpsstraat inrijden. Door onbekende oorzaak verloor zij op de rotonde de controle over haar voertuig waardoor deze over een middengeleider schoot en een verkeersbord raakte. De auto kantelde hierdoor en kwam op de zijkant tot stilstand. Uit een blaastest op straat bleek dat de automobiliste onder invloed was. Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze een promillage blies van 1.7. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Duo aangehouden na diefstal benzine

WEZEP – In de nacht van zaterdag op zondag 10 januari heeft de politie twee jongemannen uit de gemeente Oldebroek aangehouden voor diefstal van benzine.

De politie ontving de melding rond 03:45 uur. Getuigen zagen dat twee jongens zich verdacht ophielden bij geparkeerde auto’s in de Noordsingel/Savornin Lohmanhof in Wezep. Agenten troffen de twee jongens aan. Ze hadden vermoedelijk benzine uit geparkeerde auto’s hadden gestolen. Het duo (17 en 24 jaar) werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze voor nader verhoor zijn ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto’s vernield

ERMELO – In de nacht van zaterdag op zondag 10 januari zijn er aan de Dirk Staalweg in Ermelo zo’n vier autospiegels vernield. De politie zoekt getuigen.

De politie heeft de vernielingen in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Ook gedupeerde auto-eigenaren die nog geen contact met de politie hebben gehad worden verzocht te bellen.

Automobilist onder invloed

HEERDE – In de nacht van zaterdag op zondag 10 januari heeft de politie een 20-jarige automobilist uit Epe aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 04:10 uur tijdens een alcoholcontrole aan de Eperweg staande gehouden. De automobilist viel op doordat hij bij het zien van de politie enige tijd stilstond en vervolgens een doodlopende weg inreed. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.6. De automobilist kreeg een bekeuring en rijverbod