+ Brommobiel omver geduwd

Geplaatst op 11 januari 2010, om 17:33 uur

APELDOORN – In de nacht van zaterdag op zondag 10 januari hebben onbekenden in Apeldoorn een brommobiel vernield, door deze op zijn kant te duwen.

Het voertuig stond die nacht geparkeerd in de Agricolastraat. De gedupeerde trof zijn voertuig daar de volgende ochtend, liggend op de zijkant aan. De politie heeft de vernieling in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of meer weten te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inbraken in Korenpassage

APELDOORN – In de nacht van zaterdag op zondag 10 januari hebben onbekenden ingebroken in drie winkels in de Korenpassage in Apeldoorn. Bij een kapsalon bleef het bij een poging tot inbraak.

Men kreeg toegang tot de overdekte winkelpassage door een ruit te forceren. Vervolgens brak men bij drie winkels in door ramen te forceren. Er werd onder andere een geldbedrag gestolen. Van een kapsalon werd ook geprobeerd een raam te vernielen, maar deze poging inbraak mislukte. De politie heeft de inbraken in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of meer weten te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000

Autobrand blijkt toch technische oorzaak te hebben

BEEKBERGEN – Op zaterdagavond 9 januari heeft een geparkeerde personenauto aan de Schalterdalweg in Beekbergen in brand gestaan. Er raakte niemand gewond.  Eerder werd gemeld dat er mogelijk sprake was van brandstichting. Naar nu blijkt is dat niet het geval, de oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting.

De brandweer en politie ontvingen de melding rond 23:40 uur. De brandweer had de brand snel onder controle. De auto raakte zwaar beschadigd. Ook een tweede auto die naast het brandende voertuig geparkeerd stond raakte beschadigd. De oorzaak van de brand was in eerste instantie niet direct duidelijk, waarop een onderzoek is ingesteld. Daaruit is gebleken dat de brand zeer waarschijnlijk is ontstaan door kortsluiting in de zekeringkast van de auto.