+ Politie zoekt tweetal getuigen overval tankstation

Geplaatst op 11 januari 2010, om 17:29 uur

ERMELO – De politie heeft nog geen aanknopingspunten in het onderzoek naar de gewapende overval op het tankstation aan de Harderwijkerweg in Ermelo van zaterdagavond 9 januari jl.  Enkele ingekomen tips en het opgestarte onderzoek hebben nog niet geleid tot de aanhouding van de verdachte.

De overval vond rond 19:00 uur plaats. Een onbekende man bedreigde de aanwezige medewerker en ging er met een geldbedrag vandoor. De politie verzocht getuigen al eerder via een sms-alert, om zich te melden, maar is nu  specifiek op zoek naar twee mannen, die tijdens de overval in de buurt waren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het gaat om de bestuurder van een donkerkleurige Mercedes, die rond 18:50 uur rookwaren in de winkel kocht en de bestuurder van een donkerkleurige auto. Hij wilde tanken maar de pompen waren al afgesloten. Deze man was gekleed is in een rood jack. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 50 en 60 jaar oud. Mogelijk hebben deze beide mannen bijzonderheden gezien. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de recherche via 0900-8844.

Politie zoekt getuigen explosie en brand caravan

HIERDEN – Op 31 december – oudejaarsdag – hebben twee onbekende jongeren in Hierden, een oude caravan in brand gestoken, waardoor een hekwerk en een geparkeerde auto op de Ooster Mheenweg in die plaats werden beschadigd.

De politie komt graag in contact met getuigen die mogelijk wat gezien hebben of andere informatie hebben. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De jongelui kwamen rond 17:15 uur de Ooster Mheenweg oprijden in een donkerkleurige terreinwagen, met daarachter de caravan gekoppeld. De personen koppelden de caravan los en staken deze in brand. Toen deze kort daarna, vermoedelijk door benzine of dergelijke ontplofte, raakte een nabij staande auto en het hekwerk van een tuin beschadigd. De auto met de daders was snel verdwenen. De gedupeerde heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak en zoekt tips en getuigen.