+ Drietal aangehouden na vernieling

Geplaatst op 4 januari 2010, om 16:52 uur

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 3 januari twee jongens en één meisje aangehouden voor vernieling van een ruit.

De vernieling werd rond 04:50 uur bij de politie gemeld. Een drietal zou een raam van een woning aan de Praebsterkamp in Zutphen hebben vernield. Agenten troffen in de omgeving een 18- en 19-jarige jongen, beiden uit Zutphen, en een 16-jarige meisje uit Apeldoorn aan. Zij liepen op de Gasthuiskamp en voldeden aan het signalement. Het drietal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de vernieling in onderzoek.

Inbraak in restaurant

WARNSVELD – In de nacht van zaterdag op zondag 3 januari is er ingebroken in een restaurant aan de Vordenseweg in Warnsveld. De exacte buit is nog onbekend.

Men is binnengekomen door een raam open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Duo aangehouden na inbraak schuurtje

ZUTPHEN – In de nacht van zondag op maandag 4 januari heeft de politie twee mannen aangehouden na een inbraak in een schuur aan de Heeckerenlaan in Zutphen. Men had onder andere een compressor weggenomen.

De politie ontving rond 01:15 uur een melding van een verdachte situatie. Een oplettende getuige zag de twee mannen lopen aan de Bernerstraat in Zutphen. Zij droegen inbrekerswerktuig bij zich waarop de getuige de politie alarmeerde. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleken de mannen weer vertrokken te zijn. In een schuur aan de Heeckerenlaan bleek te zijn ingebroken. De agenten gaven het signalement en een omschrijving van het voertuig door aan de andere agenten in de omgeving. Kort daarna werd een auto met twee inzittenden, een 39-jarige man uit de gemeente Hardenberg en een 41-jarige man uit de gemeente Dinkelland, in Epse staande gehouden. Het duo in de auto is aangehouden en op het politiebureau voor nader verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.