+ Rijbewijs brokkenpiloot door politie ingevorderd - GelreNieuws        

+ Rijbewijs brokkenpiloot door politie ingevorderd

Geplaatst op 4 januari 2010, om 16:49 uur

BEEK – De politie heeft zondagavond 3 januari het rijbewijs ingevorderd van een 73-jarige man uit Gendringen. De man was met zijn brommobiel tegen een tegemoetkomende auto aangereden op de Sint Jansgildestraat in Beek. Er raakte niemand gewond.

De politie kreeg omstreeks 17:45 uur de melding dat de man over de weg slingerende. Hij kwam hierdoor tegen een tegemoetkomende auto aan. De blaastest op straat wees uit dat er geen sprake was van rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd omdat hij met zijn rijgedrag een aanrijding veroorzaakte. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Auto weggenomen

DOETINCHEM – Tussen zaterdag 2 en zondag 3 januari is er een zwarte Landrover gestolen vanaf de Eduard Schilderinkstraat in Doetinchem.

De diefstal werd zondagmiddag ontdekt. Een zwarte Landrover Freelander met kenteken 40-SV-XG stond op een parkeerplaats met de neus in de richting van de Bodens Hossanstraat. De politie heeft het voertuig inmiddels als gestolen geregistreerd en stelt een onderzoek in.

Joyrider zonder rijbewijs en onder invloed aangehouden

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 4 januari een 25-jarige man uit Gaanderen op de Roerstraat in Doetinchem aangehouden voor joyriden. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en gaf een valse naam op.

De man werd omstreeks 00:15 uur gecontroleerd. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. De man blies een promillage van 0,7. Bij controle bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en zonder toestemming in een auto van een ander reed. Daarnaast had de man een valse naam opgegeven. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraak en bedrijfsinbraak

DOETINCHEM – Op zondag 3 januari werd er ingebroken in een woning aan de Badweg in Doetinchem. Ook bij een bedrijf aan de Varsseveldseweg werd ingebroken. Bij beide inbraken werden er meerdere goederen ontvreemd. Bij een woning aan de Kruisbergseweg werden sleutels ontvreemd.

De woninginbraak aan de Badweg werd zondagavond ontdekt. Men kwam binnen door een deur te forceren en ging er onder meer met een laptop vandoor.

Bij het bedrijf aan de Varssevelseweg werd tussen zaterdag en zondag ingebroken. De dader of daders kwamen binnen door een deur te forceren. Er werd onder meer gereedschap weggenomen.

De woninginbraak aan de Kruisbergseweg vond plaats tussen woensdag 30 december en zondag 3 janauri. Hier werd een raam geforceerd om binnen te komen.

De politie is een onderzoek gestart naar de inbraken. Mensen die iets verdachts hebben gezien kunnen zich melden via 0900-8844.