+ Dronken Pool met 40 over de snelweg

Geplaatst op 24 januari 2010, om 13:31 uur

APELDOORN – De politie maakt proces-verbaal op tegen een in Epe verblijvende 29-jarige Pool. Automobilisten zagen hem slingerend en met een gangetje van ongeveer 40 km per uur op de snelweg A1 onder Apeldoorn rijden. Hij werd aangehouden en bleek wel erg diep in het glaasje te hebben gekeken.

De politie kreeg zaterdag 23 januari omstreeks 23.10 uur een melding dat een dronken automobilist over de A1 onder Apeldoorn reed. De bestuurder kon niet alleen het stuur niet meer recht houden, maar bleek ook met een slakkengangetje te rijden. De man werd aangetroffen en aangehouden. Hij kon bijna niet meer op zijn benen staan en op het politiebureau blies hij 2.2 promille. Hij bleek ook geen rijbewijs te hebben en had stiekem de auto van zijn werkgever meegenomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Inbreker botst met ‘buit’ tegen reclamezuil

APELDOORN – De politie heeft zondagochtend 24 januari een 30-jarige Apeldoorner aangehouden nadat hij met een auto tegen een reclamezuil was gebotst. De auto en daarin onder andere een tv bleken bij een inbraak in een woning aan de Reigersweg in Apeldoorn te zijn gestolen.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 04.40 uur een automobilist in Apeldoorn-Zuid rijden, die zij voorrang moesten verlenen. Ondanks dat trapte de bestuurder op de rem en bleef in eerste instantie wachten. De agenten kregen het vermoeden dat de man mogelijk gedronken had en besloten de auto eerst even te volgen. Het kenteken werd opgevraagd, waarbij bleek dat de eigenaar op de Reigersweg in Apeldoorn woonde. Even later werd de bestuurder een stopteken gegeven, maar deze reed gewoon door. Bij de Laan van Mensenrechten verhoogde hij zijn snelheid en ging er vandoor. De agenten volgden de auto, mede door de sneeuwval, op veilige afstand. Via de mobilofoon werden andere politie-eenheden in de richting van de Laan van de Mensenrechten gestuurd. Vlak voor een bocht in de weg verloor de bestuurder, kennelijk door de gladheid, de macht over het stuur en botste tegen een reclamezuil. Hij ging er direct te voet vandoor. Na een korte sprint kon de man aangehouden worden. In de auto lagen diverse spullen, ook een tv en het vermoeden ontstond dat deze van diefstal afkomstig was.

Bij de Reigersweg aangekomen, troffen agenten de voordeur open aan. Na aanbellen kwamen de bewoners naar beneden. Toen bleek dat er was ingebroken waarbij niet alleen hun tv gestolen was, maar ook hun auto. De inbreker had een raampje geforceerd om binnen te komen. De man is ingesloten voor verhoor.

Ongevallen door drank en gladheid

APELDOORN – Een 22-jarige automobilist uit Epe is zondagochtend 24 januari op de Zwolseweg in Apeldoorn door de sneeuwval in een slip geraakt en tegen een boom gebotst. Als beginnende bestuurder had hij iets teveel gedronken en kreeg hiervoor een boete en een rijverbod. Een paar uur daarvoor was een 33-jarige Apeldoorner op de A1 door de sneeuwval in een slip geraakt en over de kop geslagen.

De politie kreeg omstreeks 06.50 uur een melding van een aanrijding op de Zwolseweg. Zij troffen een zwaar beschadigde auto aan. De bestuurder moest in het kader ‘botsen is blazen’ een ademtest ondergaan en bleek 0.3 promille te blazen. Voor een beginnende bestuurder is dit iets teveel (0.2 is het maximaal toegestane promillage) en hij kreeg een boete en een rijverbod. De auto werd weggesleept.

De auto van een 33-jarige Apeldoorner moest omstreeks 03.30 uur worden weggesleept. Ter hoogte van de afslag Kootwijk raakte de man op de A1 in een slip. Zijn auto kwam op z’n kop in de middenberm terecht. De bestuurder kon er op eigen kracht uitklimmen en raakte niet gewond. Hij is thuisgebracht.

Winkeldief aangehouden

APELDOORN – Een 50-jarige Apeldoorner is met hulp van het publiek op zaterdag 23 januari in het centrum van zijn woonplaats aangehouden nadat hij betrapt was op winkeldiefstal. De politie neemt contact op met het Openbaar Ministerie over de strafafhandeling.

De man werd omstreeks 15.15 uur bij V&D door beveiligingspersoneel betrapt op winkel-diefstal. Hij werd bij de uitgang aangesproken en weigerde iedere medewerking en liep weg. Op de Hoofdstraat werd hij aangehouden en hierbij ontstond enig duw- en trekwerk. Met hulp van omstanders werd de man overmeesterd en aan de gealarmeerde politie overgedragen. Hij bleek twee jassen te hebben gestolen en over de strafafhandeling wordt contact met het Openbaar Ministerie gelegd. Verder mag hij een jaar lang niet meer bij V&D winkelen.