+ Politieman in burger betrapt snelheidsduivel - GelreNieuws        

+ Politieman in burger betrapt snelheidsduivel

Geplaatst op 24 januari 2010, om 13:35 uur

HALL – De politie heeft zaterdag 23 januari het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Hall ingevorderd. Hij reed veel te hard.

Een agent in burger reed omstreeks 14.00 uur in Hall toen hij op de 30-km weg werd ingehaald door een auto. De bestuurder had er behoorlijk de sokken in en eenmaal in de 60-km zone reed hij nog steeds veel te hard. Hij kwam ruim boven de 120 km. De man, een 24-jarige inwoner van Hall, kreeg een stopteken en werd aangesproken. Gezien de overschrijding van de snelheid werd zijn rijbewijs ingevorderd en maakt de politie proces-verbaal op.

Woninginbraken

IJSSELSTREEK – Bij diverse woningen in het politiedistrict De IJsselstreek is op zaterdag 23 januari ingebroken. De meeste inbraken vonden waarschijnlijk aan het eind van de middag dan wel in de loop van de avond plaats. Bij één inbraak werd zelfs de auto meegenomen.

In Brummen, Hall, Terwolde en Eerbeek werden in de loop van de avond woninginbraken gemeld. De meeste werden tussen 20.00 en 21.00 uur door thuiskomende bewoners ontdekt.

In Brummen is men bij een woning aan de Talmastraat via de gagrage naar een openstaand slaapkamerraam geklommen. Hier zijn fietsen, een tv en de blauwe Renault Twingo van de bewoners gestolen. De auto heeft als kenteken GT-FG-74 en staat gesignaleerd.

Aan de Hallseweg werd een raam geforceerd en de bewoners moeten nog inventariseren wat er verdwenen is. In Terwolde werd aan de Lochemsestraat ontdekt dat er ingebroken was. Hier werd een raam vernield en men mist onder andere een laptop. Aan het eind van de avond ontdekten bewoners aan de Coldenhovensweg in Eerbeek dat men ongewenst bezoek had gehad. Ook hier was een raam geforceerd. De woning werd doorzocht en men mist onder andere geld.

De politie heeft de inbraken in onderzoek en kan nog niet zeggen of de feiten door één of meerdere personen zijn gepleegd. Er wordt door de politie een sporenonderzoek en een buurtonderzoek ingesteld.Tips van mensen die iets bijzonders hebben gezien, zijn welkom via 0900 – 8844.

Tieners laten bewoners schrikken

ZUTPHEN – Zaterdagavond 23 januari zijn op de Braamkamp in Zutphen drie tieners ernstig onderhouden omdat zij buurtbewoners aan het schrikken maakten door op de ramen te bonzen.

In de Zuidwijken heeft men al enige tijd last van tieners die spullen tegen woningen gooien. Zaterdagavond kreeg de politie ook een melding van jeugd die op ramen aan het bonzen was. Bij de komst van de politie ging het trio er vandoor, maar kon door de politie staande worden gehouden. Ze zijn ernstig onderhouden en ook hun ouders zijn in kennis gesteld. De politie surveilleert regelmatig in de Zuidwijken om vandalen op te sporen. De wijkagent heeft in de buurt en via de media gevraagd om klachten te melden. Bij strafbaar gedrag wordt proces-verbaal opgemaakt.