+ Eigenaar bijtende hond aangehouden - GelreNieuws.nl

+ Eigenaar bijtende hond aangehouden

Geplaatst op 13 januari 2010, om 16:18 uur

HARDERWIJK – Na een onderzoek, heeft de politie dinsdagochtend 12 januari in Harderwijk een 51-jarige man uit die plaats aangehouden, op verdenking van het mishandeling van een jongen tijdens de oudejaarsnacht.

De man liet rond 02:00 uur zijn hond uit op de Veldkamp. Tussen hem en een groepje jongeren ontstond een conflict over het afsteken van vuurwerk. Het liep uit op een woordenwisseling tussen de twee partijen, waarna de hond van de man één van de jongeren in zijn been beet. Het 14-jarige slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, voor het verzorgen van zijn verwondingen.

Agenten hielden de eigenaar van de hond dinsdagochtend aan. Hij is op het bureau verhoord  en daarna op vrije voeten gesteld.

Politie onderzoekt conflict bij uitlaten honden

HARDERWIJK – De politie onderzoekt een conflict tijdens het uitlaten van honden op het Koggepad/Zeepad in Harderwijk, dat plaats vond op donderdagavond 31 december (oudejaarsdag). Tijdens dat conflict passeerde een dame op een fiets. De politie wil graag met deze mevrouw in contact komen.

Rond 19:00 uur lieten de man en de vrouw hun honden uit. De man had een middelgrote hond en de vrouw twee viervoeters, een middelgrote en een kleinere hond,  bij zich. Toen de twee partijen elkaar passeerden, vlogen de honden elkaar naar de keel. Daarop vond er een handgemeen plaats tussen de beide eigenaren.

Tijdens dit incident is er een vrouw langsgefietst. Deze vrouw is nog met de man meegelopen en heeft hem een zakdoekje gegeven, omdat er sprake zou zijn van een bloeding. De politie komt graag in contact met de hulpvaardige vrouw, die mogelijk meer informatie kan geven over het incident. Zij wordt verzocht te bellen met 0900-8844.