Hennepkwekerij ontmanteld

Geplaatst op 13 januari 2010, om 16:20 uur

APELDOORN – De politie heeft op dinsdagochtend 12 januari in een woning aan de Gentiaanstraat in Apeldoorn een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er werd één verdachte aangehouden.

De politie onderzocht de woning na een anonieme tip. In een slaapkamer werden ongeveer 140 planten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en werden vernietigd. Een 30-jarige bewoner werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Laptop weg bij auto-inbraak

APELDOORN – Op dinsdagochtend 12 januari is er ingebroken in een auto, die geparkeerd stond aan de 1e Wormenseweg in Apeldoorn. Er werd een laptop gestolen.

De eigenaar had zijn laptop rond 08:30 uur in zijn auto gelegd. Toen om 09:00 uur bleek dat er in de auto was ingebroken, was de laptop verdwenen. Men forceerde een ruit om toegang tot de auto te krijgen. De politie heeft de inbraak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

De politie doet onder de noemer ‘Niets erin, niets eruit!’ regelmatig een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten.