+ Fietsende papa slaat voetganger in Epe

Geplaatst op 8 januari 2010, om 15:53 uur

EPE – Vrijdag 8 januari rond 08.25 uur is er onenigheid ontstaan tussen een fietser en een voetganger op het fietspad van de Hoofdstraat, nadat ze met elkaar in aanraking waren gekomen. Er ontstond een handgemeen, waardoor de voetganger ten val kwam en zijn enkel brak. De politie is op zoek naar de nog onbekende fietser en getuigen van het voorval.

De voetganger, een 57-jarige Epenaar, liep over het fietspad van de Hoofdstraat in de richting van de Quickbornlaan. Ter hoogte van de apotheek kwam uit tegenovergestelde richting de nog onbekende fietser aangefietst. De fietser en voetganger kwamen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing, waarbij een laptop die de 57-jarige man bij zich had ook geraakt werd. Na de botsing ontstond er onenigheid tussen de voetganger en de fietser, gevolgd door een handgemeen. De fietser sloeg de voetganger in zijn gezicht, waardoor deze ten val kwam. Bij deze val heeft de 57-jarige man zijn enkel gebroken. De fietser verdween vervolgens in de richting van het centrum. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie Epe is op zoek naar de onbekend gebleven fietser. Het betrof een man van ongeveer 30 jaar oud. Hij droeg een donkere muts, sjaal en jas. Achterop zijn fiets zat een kind van ongeveer 4 jaar in een fietszitje. Ook is de politie op zoek naar getuigen van het voorval. De fietser, of mensen die weten wie hij is, en getuigen van het voorval, kunnen de politie bellen via 0900-8844.

Vijf boetes voor ijsruiten

PUTTEN – De politie heeft op woensdag 6 januari op de Nijkerkerstraat in Putten automobilisten  gecontroleerd op hun zicht in de auto, in verband met de vrieskou.

Tussen 07:00 uur en 11:00 uur kregen vijf bestuurders een boete. Zij hadden de ruiten niet voldoende schoongemaakt waardoor er onvoldoende zicht was door de voor- en/of zijruit.

Rookwaar buit bij snelkraak Nunspeet

NUNSPEET – In de nacht van donderdag op vrijdag 8 januari is er ingebroken in een supermarkt aan de Harderwijkerweg in Nunspeet. Er is divers rookwaar ontvreemd.

De daders hebben een ruit van een deur geforceerd om binnen te komen. Ze gingen er met sigaretten vandoor. Vermoedelijk zijn de daders vertrokken in de richting van de Winckelweg. De politie is direct een onderzoek gestart. Mensen die iets gezien hebben kunnen zich melden via 0900-8844.

Inbrekers aangehouden

EPE – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 8 januari een 25-jarige man uit Heerde en een 22-jarige vrouw uit Epe aangehouden. De twee waren in het bezit van inbrekerswerktuig en waren mogelijk betrokken bij een woninginbraak aan de Lohuizerweg in Epe.

De politie kreeg omstreeks 03:30 uur de melding van een woninginbraak. Een getuige meldde dat hij twee personen weg zag rijden. De politie kon de auto achterhalen en controleerde de inzittenden. De twee bleken in het bezit van inbrekerswerktuig. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Hennepkwekerij ontmanteld

PUTTEN – Op vrijdagmorgen 8 januari heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Haverstraat in Putten. Een 29-jarige man uit Putten werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een tip. Bij onderzoek in de woning troffen agenten in totaal ruim 180 hennepplanten aan. De politie heeft de benodigdheden en hennepplanten in beslaggenomen, deze worden vernietigd. De 29-jarige man werd aangehouden en is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.