+ Fietser ernstig gewond bij aanrijding in Doetinchem

Geplaatst op 22 januari 2010, om 13:17 uur

DOETINCHEM – Een 65-jarige fietser uit Doetinchem is donderdagmiddag 21 januari gewond geraakt na een aanrijding met een 21-jarige automobilist. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de exacte toedracht in onderzoek.

Het ongeval gebeurde rond 15:50 uur. De 65-jarige fietser wilde vermoedelijk de Rozengaardseweg in Doetinchem oversteken. Door nog onbekende oorzaak ontstond er een aanrijding tussen de fietser en een 21-jarige automobilist uit Doetinchem. De fietser kwam ten val en liep ernstige verwondingen op. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is een onderzoek gestart naar de exacte toedracht van het ongeval. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. Het onderzoek moet uitwijzen of hij te hard gereden heeft.

Hennepkwekerij ontmanteld (1)

WINTERSWIJK – Op donderdagmiddag 21 januari heeft de politie een hennepkwekerij in een woning aan de Alma in Winterswijk ontmanteld. Een 27-jarige man uit Doetinchem en een 37-jarige Winterswijker zijn aangehouden.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. In de woning werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er werden in totaal 175 planten gevonden. Ook troffen de agenten een ruime hoeveelheid hasj en wiet aan. De drugs en kwekerijbenodigdheden zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De twee mannen zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft zaak in onderzoek.

Man in bezit harddrugs aangehouden

DOETINCHEM – Op donderdagavond 21 januari heeft de politie een 26-jarige man uit Doetinchem aangehouden nadat hij in bezit bleek te zijn van harddrugs.

De politie kreeg rond 22:30 uur een melding dat een man mogelijk harddrugs gebruikte in de Catharinagarage aan de Catharinastraat in Doetinchem. Ter plaatse troffen agenten de 26-jarige man aan. Hij bleek in bezit te zijn van een kleine hoeveelheid harddrugs. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kon na verhoor weer naar huis. De drugs zijn in beslag genomen en wordt vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Hennepkwekerij ontmanteld (2)

ULFT – Op donderdagmiddag 21 januari is er een in een woning aan de Kwartellaan in Ulft een hennepkwekerij ontmanteld. Er werden twee mannen uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden.

De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een tip. In de woning werd er een in werking zijnde kwekerij met zo’n 300 hennepplanten aangetroffen. De planten en kwekerijbenodigdheden zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De mannen (74- en 44 jaar) zijn ter plaatse aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Meisje winkelt zonder te betalen

DOETINCHEM – Op donderdagmiddag 21 januari heeft de politie een 15-jarig meisje uit de gemeente Rijnwaarden verhoord over een winkeldiefstal. Het meisje werd betrapt door winkelpersoneel toen zij een kledingstuk wegnam uit een kledingzaak aan de Hamburgerstraat in Doetinchem.

Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft het meisje aangehouden. Zij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.