+ Man met bolletjes harddrugs aangehouden

Geplaatst op 22 januari 2010, om 13:13 uur

APELDOORN – De politie heeft donderdag 21 januari een 43-jarige man uit Apeldoorn op de Stationsstraat aangehouden met een twintig tal bolletjes harddrugs  in zijn bezit.

De politie zag rond 09:30 uur dat enkele mannen zich verdacht gedroegen en stelde een controle in. De 43-jarige man bleek harddrugs in zijn bezit te hebben en is aangehouden. De drugs, vermoedelijk heroïne en cocaïne zijn in beslag genomen. De man, die bij de politie bekend staat als veelpleger, is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Hennepkweker door politie verhoord

APELDOORN – De politie heeft donderdag 21 januari bij een onderzoek naar een hennepkwekerij die vorige week werd ontmanteld aan de Ooiweg in Apeldoorn, een 21-jarige man uit Apeldoorn aangehouden en verhoord. Bij de ontmanteling bleek dat in de woning zo’n 500 hennepplanten gekweekt waren.

De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor naar aanleiding van een tip. Op het moment dat de hennepkwekerij ontmanteld werd, trof de politie geen verdachten aan in het pand. Het bleek dat er al geoogst was. De politie trof de resten van ruim 500 hennepplanten aan. Alle aan de hennepteelt gerelateerde goederen werden in beslag genomen en zijn vernietigd. De 21-jarige Apeldoorner bleek de huurder te zijn van het pand. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Lekkage brengt politie bij hennepkwekerij

APELDOORN – Een melding over lekkage in een woning aan de Arnhemseweg in Apeldoorn bracht de politie donderdag 21  januari op het spoor van een hennepkwekerij.

De politie kreeg omstreeks 19:00 uur de melding binnen dat er water vanuit de bovenwoning naar buiten liep. Ter plaatse zagen agenten dat het water naar het ondergelegen winkelpand liep. In verband met de risico’s van kortsluiting werd de brandweer gealarmeerd. Op de zolder werd een in inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De ruim 700 hennepplanten en aangetroffen apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Er waren op het moment van binnentreden geen personen in de woning aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de telers.

Geld vermist na inbraak in woning

APELDOORN – Donderdagavond 21 januari is er ingebroken in een woning aan de Arnhemseweg in Apeldoorn. Er is onder andere een geldbedrag gestolen.

Het is nog onduidelijk hoe men is binnengekomen. Meerdere kamers in de woning zijn doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met de politie via 0900-8844.

Kabels gestolen bij installatiebedrijf

APELDOORN – Bij een installatiebedrijf aan de Stadhoudersmolenweg in Apeldoorn werden in de nacht van woensdag op donderdag 21 januari diverse kabeltrossen vanaf het bedrijfsterrein gestolen.

De politie kreeg ’s morgens de melding van de inbraak. Men heeft vermoedelijk toegang gekregen tot het afgesloten bedrijfsterrein door het hekwerk te forceren. Ook werden er enkele kabels van haspels afgerold en weggenomen. De politie heeft de diefstal in onderzoek.