Autohandelaar Van Ravenhorst door geweld omgebracht

Geplaatst op 21 januari 2010, om 22:17 uur

foto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau Kerkmeijer
APELDOORN
– Op dinsdagmiddag 19 januari is er in het buitengebied van Hoog Soeren een stoffelijk overschot aangetroffen. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft het lichaam onderzocht en aan de hand daarvan is vastgesteld dat het om de sinds eind december vermiste Henk van Ravenhorst gaat.

Ook is vastgesteld dat Henk van Ravenhorst door geweld om het leven is gebracht. Zijn familie is hier persoonlijk door de politie over geïnformeerd.

Het stoffelijk overschot werd dinsdagmiddag aan de Pomphulweg aangetroffen tijdens snoeiwerkzaamheden. De politie werd gebeld en het team Forensische Opsporing heeft ter plekke een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. De politie doet op dit moment geen verdere mededelingen over de uitkomsten van dit onderzoek.

De 36-jarige man uit Eerbeek die al eerder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Henk van Ravenhorst, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij zijn dood. De man zit in voorlopige hechtenis.

Getuigen gezocht
Tips en getuigenverklaringen zijn in het onderzoek nog altijd zeer welkom. In het bijzonder is de politie benieuwd of er mensen zijn die iets verdachts hebben gezien aan de Pomphulweg in Hoog Soeren op 29 of 30 december vorig jaar.

Ook is de politie nog altijd op zoek naar mensen die op dinsdag 29 december of woensdag 30 december een blauwe Citroën Xantia stationcar (met het kenteken XG-PH-99) hebben gezien in Beekbergen, Eerbeek, Hoog-Soeren, of elders. Een foto van de auto is te zien op www.politie.nl (na doorklik rechtsboven op Noord- en Oost-Gelderland). Deze auto heeft mogelijk een directe relatie met de verdwijning van Henk van Ravenhorst.

Informatie of tips kunnen gemeld worden bij de politie via 0900 – 8844, of anoniem via de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) 06-23239132 of Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Tips
De politie heeft inmiddels al vele verklaringen opgenomen van getuigen, familieleden, kennissen en buren. Er zijn tot nu toe ongeveer 40 tips binnengekomen. Deze worden allen zorgvuldig onderzocht.