+ Fietser licht gewond bij aanrijding met stadsbus

Geplaatst op 9 januari 2010, om 12:47 uur

BORCULO – Een 15-jarige jongen uit Borculo is vrijdagmiddag 8 januari licht gewond geraakt na een botsing met een stadsbus. De jongen liep een gekneusde arm op.

Het ongeval gebeurde rond 15:45 uur. De fietser reed over de Platvoetsdijk in Borculo, hij kwam vanuit de richting Wessel van Eylllaan. Toen een stadsbus, die in dezelfde richting reed, de fietser wilde inhalen week de fietser door onbekende oorzaak uit naar links waardoor er een aanrijding ontstond. De jongen kwam ten val en liep een pijnlijk arm op. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de fietser behandeld.

Jongen aangehouden na heling fiets

WINTERSWIJK – De politie heeft vrijdagmiddag 8 januari een 15-jarige jongen uit Winterswijk aangehouden voor heling van een fiets.

De fiets werd enkele dagen geleden gestolen bij een school aan de Prins Hendrikstraat in Winterswijk. Toen de eigenaar van de fiets zag dat de 15-jarige jongen deze in zijn bezit had alarmeerde zij de politie. Agenten kwamen ter plaatse een hebben de jongen aangehouden.  Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon hij weer naar huis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dure tank benzine

DIDAM – Op vrijdagavond 8 januari heeft de politie een 19-jarige automobilist uit Duitsland aangehouden nadat hij had getankt zonder te betalen. De man kreeg een boete van tweehonderd euro en moest de benzine alsnog betalen.

De politie ontving de melding rond 19:00 uur. Een automobilist zou bij een tankstation langs de Rijksweg A18 bij Didam getankt hebben. Na het tanken was hij zonder de benzine te betalen verder gereden richting Doetinchem.

Agenten die na de melding bij de afslag Harreveld stonden zagen de betreffende automobilist korte tijd later langs rijden. Hij werd staande gehouden en toen bleek dat het inderdaad de automobilist betrof die brandstof had gestolen werd hij aangehouden. De jongeman uit Duitsland werd overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een bekeuring van tweehonderd euro en moest de benzine alsnog betalen.