+ Bestuurder brommobiel door getuigen bevrijd

Geplaatst op 9 januari 2010, om 12:42 uur

ongeval, aanrijding, ongeluk, snelwegAPELDOORN – Nadat een 95-jarige Apeldoorner vrijdagmiddag 8 januari met zijn brommobiel van de weg raakte en op stuikgewas terecht kwam hing het voertuig erg schuin. Een politieagent kon de man met behulp van enkele getuigen uit zijn voertuig bevrijden.

Het ongeval gebeurde rond 17:00 uur. De 95-jarige bestuurder van een brommobiel was in een bocht aan de Wapenrustlaan, ter hoogte van de Auroralaan, door onbekende oorzaak rechtdoor gereden. Hierdoor kwam het voertuig op struikgewas terecht. Het voertuig hing schuin waardoor de man er niet zelfstandig uit kon komen. Een agent probeerde de man te helpen maar kwam handen tekort. Oplettende getuigen zagen dit en schoten de agent direct te hulp. Terwijl enkele getuigen het voertuig tegen hielden kon de agent de Apeldoorner uit het voertuig bevrijden. Hij raakte niet gewond.

Te veel, veel te veel alcohol

APELDOORN – De politie heeft vrijdagavond 8 januari een 25-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man reed in een busje en werd rond 23:50 uur staande gehouden aan de Sleutelbloemstraat in Apeldoorn. Hij viel op door zijn slingerende rijgedrag. Uit een blaastest op straat bleek dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies 1.9, dat is bijna vier keer te veel. Het maximum toegestane promillage is 0.5. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongens aangehouden na vernieling

APELDOORN – In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 januari heeft de politie twee 19-jarige Apeldooners aangehouden voor vernieling.

De politie ontving rond 03:10 uur een melding dat twee jongens fietsen vernielden bij de fietsenstalling aan de Laan van de Mensenrechten in Apeldoorn. Het duo zou weggelopen zijn richting de 2e Wormenseweg. Korte tijd later zagen agenten de twee jongens lopen aan de Reigersweg. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De Apeldoorners zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hennepkwekerij ontmanteld

APELDOORN – Op vrijdagmorgen 8 januari heeft de politie in een woning aan de Akkerwinde in Apeldoorn een hennepkwekerij ontmanteld. Een 28-jarige vrouw uit Apeldoorn werd aangehouden in verband met mogelijke betrokkenheid bij de kwekerij.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. Na onderzoek bleek dat er een inwerking zijnde hennepkwekerij in de woning gevestigd zat. Er werden diverse kwekerijbenodigdheden en ongeveer honderd hennepplanten aangetroffen. De planten en benodigdheden zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Jongeman aangehouden voor heling fiets

APELDOORN – Op vrijdagmiddag 8 januari heeft de politie een 21-jarige Apeldoorner aangehouden voor heling van een fiets.

Surveillerende agenten zagen de jongeman rond 13:45 uur over het fietspad langs de Jachtlaan in Apeldoorn fietsen. De fiets trok de aandacht van de agenten omdat er geen origineel ringslot op zat. De jongeman werd staande gehouden, uit onderzoek bleek de fiets van diefstal afkomstig te zijn. De Apeldoorner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.